2017-12-18  new

Община Пирдоп откри коледните тържества...

ОБЩИНА ПИРДОП ОТКРИ КОЛЕДНИТЕ ТЪРЖЕСТВА Община Пирдоп откри празничния си календар със запалване на коледните светлини...

2017-12-13  

Коледен базар в детската градина...

КОЛЕДЕН БАЗАР В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ Общинското ръководство подкрепи инициативата На 12 декември в ДГ „Пека и Карло...

2017-12-13  

Кметът на Пирдоп гостува на...

Кметът на Пирдоп гостува на доброволците от БМЧК На 12 декември доброволците от Български младежки червен кръст при...

2017-12-15  

Редовно заседание на ОбС-Пирдоп ...

ПОКАНА На основание чл.23, ал.4, т.1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, свиквам Общински съвет - Пирдоп...

2017-12-15  

Редовно заседание на ПК към...

ПОКАНА На 18.12.2017 г. от 16.00 ч. в заседателната зала на ОбА-ПИРДОП ще се проведе съвместно заседание на...

2017-12-14  

Съобщение: Провеждане на изпитания на...

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ! ОТНОСНО: ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗПИТАНИЯ НА ЛОКАЛНА АВТОМАТИЗИРАНА СИСТЕМА ЗА ОПОВЕСТЯВАНЕ (ЛАСО)  УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, Община Пирдоп...

 
 
 

I-ви Национален фестивал „Фолклорница край Еленско"

Кметът на Пирдоп откри първото издание на фестивала

В Пирдоп се проведе първият Национален фестивал за традиционни песни, танци и изкуства на фолклорна основа „Фолклорница край Еленско". Събитието бе организирано от НЧ „Напредък 1869" и премина под патротажа на кмета на община Пирдоп Ангел Геров.

Целта на фестивала е да популяризира и развива народното песенно и танцово творчество на България; да представя пъстротата на българското фолклорно изкуство; да насърчава приемствеността на традициите между поколенията и приобщава различни социални и възрастови групи от населението към активно общуване чрез фолклора.

Фестивалът протече в периода 22-23 септември. Откриването съвпадна с Деня на независимостта на България и организаторите посветиха празничния концерт на бележитата дата. Водеща на събитието беше популярната и обичана Галя Асенова от телевизионното предаване „От българско по-българско".

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров откри първото издание на „Фолклорница край Еленско" с пожелание за успех към участниците и дълголетие на фестивала.

Програмата продължи с празничен концрет. В него взеха участие Смесен битов хор с ръководител маестро Кузман Кузманов и Клуб „Шарено хоро" с ръководител Евгения Ралчева. На финала гостуващите изпълнители от популярната група „Вакали" взривиха публиката със своето огнено и дръм шоу.

Вечерта завърши с тържествена заря.

2017-09-25