2018-03-14  

Спортният празник ще се проведе...

Уважаеми съграждани и гости на град Пирдоп, Поради лошата метеорологична прогноза за 24 март, пролетният спортен...

2018-03-14  

Община Пирдоп проведе конференция по...

Община Пирдоп проведе конференция по проект„Европа и столицата на Средногорието - град Пирдоп" ВГ "Шарени мъниста" с...

2018-03-12  

Първи междуучилищен турнир по футбол...

Успех за първото издание на междуучилищния футболен турнир за купата на Община Пирдоп На 08.03.2018...

2018-03-19  

Публично обсъждане отчета на Бюджет...

ПОКАНАЗА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА ПИРДОП, На основание чл. 140, ал. 4 от Закона...

2018-03-15  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА ГР. ПИРДОП 1. Агент събиране...

2018-03-14  

Обява до заинтересованите лица и...

Обява до заинтересованите лица и общественост   ...

 
 
 

Община Пирдоп отбеляза Въведение Богородично

На 21 ноември в Пирдоп отбелязахме Въведение Богородично - Ден на на християнското семейство и младеж. За трета поредна година тържеството се проведе в църквата „Св. Успение Богородично".

Събитието бе насочено главно към малките жители на общината, които се докосват до първите си познания за християнските добродетели, на които от векове се крепи българският род. Празникът бе повод да си припомним, че семейството е най-доброто училище за възпитание на децата в благочестие и вяра, в послушание към родителите и чистота на нравите.

Отец Недко Бръмбаров разказа на малките гости на храма как 3-годишната Дева Мария тържествено е въведена от своите родители в Йерусалимския храм, за да бъде възпитана в християнските нравствени добродетели и да се подготви за великото си предназначение на Божия майка.

Празничната програма, посветена на светлия празник, бе в изпълнение на децата от подготвителните групи „Слънчице" и „Мики Маус" на ДГ „Пека и Карло Чоконяни". Те зарадваха присъстващите техни връстници от филиал „Невена Генчева", родители и посетители с изпълнения на тематични стихчета и песни.

Кметът на Пирдоп Ангел Геров изказа специална благодарност към децата и техните ръководители за прекрасните изпълнения и поздрави всички с празника. Г-н Геров използва повода, за да съобщи на присъстващите родители и учители добрата новина, че Община Пирдоп  е спечелила проект за саниране на детската градина и нейните филиали. Очаква се през учебната 2018г. - 2019 г. децата вече да ползват обновените сгради.

На излизане от храма малчуганите се почерпиха с питка и мед и получиха за спомен картички с икона на Въведение Богородично, с кратък пояснителен текст за ествеството на празника.

2017-11-21