2018-07-16  

Благотворителният спектакъл за Мони събра...

Благотворителният спектакъл за Мони събра над 6 хил. лв. На 11 юли от 19 ч....

2018-07-16  

Жребий за купата на Община...

Жребият за купата на Община Пирдоп определи предстоящите футболни срещи На 11 юли в заседателната зала на...

2018-07-06  

Актуални автобусни разписания - юли...

Актуални разписания на автобусите,преминаващи през Пирдоп и Душанци Ангкор Травел ЕООДРазписание на междуселищни линии Антон-Буново-Антон (изтегли...

2018-07-18  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА ГР. ПИРДОП ОБЩ ...

2018-07-17  

Музикалната вечер се отменя ...

СЪОБЩЕНИЕ Уважаеми съграждани и гости на Пирдоп, Поради лошите метеорологични условия и прогноза за дъжд, се...

2018-07-16  

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 16 - 20 юли...

 
 
 

Община Пирдоп отбеляза Въведение Богородично

На 21 ноември в Пирдоп отбелязахме Въведение Богородично - Ден на на християнското семейство и младеж. За трета поредна година тържеството се проведе в църквата „Св. Успение Богородично".

Събитието бе насочено главно към малките жители на общината, които се докосват до първите си познания за християнските добродетели, на които от векове се крепи българският род. Празникът бе повод да си припомним, че семейството е най-доброто училище за възпитание на децата в благочестие и вяра, в послушание към родителите и чистота на нравите.

Отец Недко Бръмбаров разказа на малките гости на храма как 3-годишната Дева Мария тържествено е въведена от своите родители в Йерусалимския храм, за да бъде възпитана в християнските нравствени добродетели и да се подготви за великото си предназначение на Божия майка.

Празничната програма, посветена на светлия празник, бе в изпълнение на децата от подготвителните групи „Слънчице" и „Мики Маус" на ДГ „Пека и Карло Чоконяни". Те зарадваха присъстващите техни връстници от филиал „Невена Генчева", родители и посетители с изпълнения на тематични стихчета и песни.

Кметът на Пирдоп Ангел Геров изказа специална благодарност към децата и техните ръководители за прекрасните изпълнения и поздрави всички с празника. Г-н Геров използва повода, за да съобщи на присъстващите родители и учители добрата новина, че Община Пирдоп  е спечелила проект за саниране на детската градина и нейните филиали. Очаква се през учебната 2018г. - 2019 г. децата вече да ползват обновените сгради.

На излизане от храма малчуганите се почерпиха с питка и мед и получиха за спомен картички с икона на Въведение Богородично, с кратък пояснителен текст за ествеството на празника.

2017-11-21