2017-12-13  

Коледен базар в детската градина...

КОЛЕДЕН БАЗАР В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ Общинското ръководство подкрепи инициативата На 12 декември в ДГ „Пека и Карло...

2017-12-13  

Кметът на Пирдоп гостува на...

Кметът на Пирдоп гостува на доброволците от БМЧК На 12 декември доброволците от Български младежки червен кръст при...

2017-12-13  

Известни личности четоха коледни приказки...

ПРИКАЗКИ ОКОЛО КОЛЕДНАТА ЕЛХА Известни личности четоха коледни приказки По повод наближаващите празници библиотеката при НЧ „Напредък 1869" организира...

2017-12-15  

Редовно заседание на ОбС-Пирдоп ...

ПОКАНА На основание чл.23, ал.4, т.1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, свиквам Общински съвет - Пирдоп...

2017-12-15  

Редовно заседание на ПК към...

ПОКАНА На 18.12.2017 г. от 16.00 ч. в заседателната зала на ОбА-ПИРДОП ще се проведе съвместно заседание на...

2017-12-14  

Съобщение: Провеждане на изпитания на...

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ! ОТНОСНО: ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗПИТАНИЯ НА ЛОКАЛНА АВТОМАТИЗИРАНА СИСТЕМА ЗА ОПОВЕСТЯВАНЕ (ЛАСО)  УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, Община Пирдоп...

 
 
 

Община Пирдоп отбеляза Въведение Богородично

На 21 ноември в Пирдоп отбелязахме Въведение Богородично - Ден на на християнското семейство и младеж. За трета поредна година тържеството се проведе в църквата „Св. Успение Богородично".

Събитието бе насочено главно към малките жители на общината, които се докосват до първите си познания за християнските добродетели, на които от векове се крепи българският род. Празникът бе повод да си припомним, че семейството е най-доброто училище за възпитание на децата в благочестие и вяра, в послушание към родителите и чистота на нравите.

Отец Недко Бръмбаров разказа на малките гости на храма как 3-годишната Дева Мария тържествено е въведена от своите родители в Йерусалимския храм, за да бъде възпитана в християнските нравствени добродетели и да се подготви за великото си предназначение на Божия майка.

Празничната програма, посветена на светлия празник, бе в изпълнение на децата от подготвителните групи „Слънчице" и „Мики Маус" на ДГ „Пека и Карло Чоконяни". Те зарадваха присъстващите техни връстници от филиал „Невена Генчева", родители и посетители с изпълнения на тематични стихчета и песни.

Кметът на Пирдоп Ангел Геров изказа специална благодарност към децата и техните ръководители за прекрасните изпълнения и поздрави всички с празника. Г-н Геров използва повода, за да съобщи на присъстващите родители и учители добрата новина, че Община Пирдоп  е спечелила проект за саниране на детската градина и нейните филиали. Очаква се през учебната 2018г. - 2019 г. децата вече да ползват обновените сгради.

На излизане от храма малчуганите се почерпиха с питка и мед и получиха за спомен картички с икона на Въведение Богородично, с кратък пояснителен текст за ествеството на празника.

2017-11-21