2018-10-19  

Кметът проведе ежегодните срещи с...

Кметът Ангел Геров проведе ежегодните срещи с граждани. Част от поставените проблеми вече са решени. ...

2018-10-18  

Пристигна техническото оборудване за общинското...

Продължава изпълнението на проекта за достъп до заетост на уязвими групи в община Пирдоп ...

2018-10-12  

Ограничава се движението на МПС...

Ограничава се движението на МПС по ул. "Опълченска" Във връзка с осигуряване на безопасно преминаване на...

2018-10-19  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА ГР. ПИРДОП ОБЩИ ...

2018-10-19  

Редовно заседание на ОбС-Пирдоп ...

ПОКАНА На основание чл.25, т.1 от ЗМСМА свиквам ОбС-Пирдоп на редовно заседание, което ще се...

2018-10-19  

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, за периода 22 - 26...

 
 
 

Община Пирдоп отбеляза Въведение Богородично

На 21 ноември в Пирдоп отбелязахме Въведение Богородично - Ден на на християнското семейство и младеж. За трета поредна година тържеството се проведе в църквата „Св. Успение Богородично".

Събитието бе насочено главно към малките жители на общината, които се докосват до първите си познания за християнските добродетели, на които от векове се крепи българският род. Празникът бе повод да си припомним, че семейството е най-доброто училище за възпитание на децата в благочестие и вяра, в послушание към родителите и чистота на нравите.

Отец Недко Бръмбаров разказа на малките гости на храма как 3-годишната Дева Мария тържествено е въведена от своите родители в Йерусалимския храм, за да бъде възпитана в християнските нравствени добродетели и да се подготви за великото си предназначение на Божия майка.

Празничната програма, посветена на светлия празник, бе в изпълнение на децата от подготвителните групи „Слънчице" и „Мики Маус" на ДГ „Пека и Карло Чоконяни". Те зарадваха присъстващите техни връстници от филиал „Невена Генчева", родители и посетители с изпълнения на тематични стихчета и песни.

Кметът на Пирдоп Ангел Геров изказа специална благодарност към децата и техните ръководители за прекрасните изпълнения и поздрави всички с празника. Г-н Геров използва повода, за да съобщи на присъстващите родители и учители добрата новина, че Община Пирдоп  е спечелила проект за саниране на детската градина и нейните филиали. Очаква се през учебната 2018г. - 2019 г. децата вече да ползват обновените сгради.

На излизане от храма малчуганите се почерпиха с питка и мед и получиха за спомен картички с икона на Въведение Богородично, с кратък пояснителен текст за ествеството на празника.

2017-11-21