2018-10-19  

Кметът проведе ежегодните срещи с...

Кметът Ангел Геров проведе ежегодните срещи с граждани. Част от поставените проблеми вече са решени. ...

2018-10-18  

Пристигна техническото оборудване за общинското...

Продължава изпълнението на проекта за достъп до заетост на уязвими групи в община Пирдоп ...

2018-10-12  

Ограничава се движението на МПС...

Ограничава се движението на МПС по ул. "Опълченска" Във връзка с осигуряване на безопасно преминаване на...

2018-10-19  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА ГР. ПИРДОП ОБЩИ ...

2018-10-19  

Редовно заседание на ОбС-Пирдоп ...

ПОКАНА На основание чл.25, т.1 от ЗМСМА свиквам ОбС-Пирдоп на редовно заседание, което ще се...

2018-10-19  

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, за периода 22 - 26...

 
 
 

Кметът на Пирдоп гостува на доброволците от БМЧК

На 12 декември доброволците от Български младежки червен кръст при СУ „Саво Савов" отбелязаха Международния ден на доброволеца. На този ден обществото отдава почит към хората, които с безвъзмезден труд помагат за подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

Краткото тържество се проведе в музикалния салон на гимназията. Специални гости на събитието бяха кметът на община Пирдоп Ангел Геров, зам.-кметът Вера Бойчева и Мария Ушанова - председател на Общинската организацията на БЧК в Пирдоп.

Домакините поздравиха присъстващите с адаптирана версия на приказката „Червената шапчица", по сценарий на Росица Чернева. Към известните герои беше добавен персонажът на доброволец, който оказа първа помощ на Червената шапчица.

Ръководителят на младите доброволци Пенка Карамихова сподели подробности относно благотворителната кауза, която ще подкрепят тази Коледа нейните възпитаници. Тя разказа, че с нея се е свързал мъж, който е участвал като дарител в миналогодишната кампания в подкрепа на Димитър Табаков. По зла ирония на съдбата, няколко месеца по-късно диагностицират 9-годишния му син Кристиян с агресивно злокачествено заболяване. За лечението му в чужбина са необходими 100 000 евро, с които семейството не разполага. Впечатлен от дейността на БМЧК в Пирдоп, бащата отправя молба към тях да му помогнат с организацията за набиране на необходимите средства.

След направената проверка по случая, г-жа Карамихова и младите доброволци решили да помогнат на Кристиян Илиев и семейството му в този труден за тях период. Желаещите да подкрепят каузата могат да го направят по време на благотворителния Коледен базар, който ще бъде открит на 14 декември във фоайето на читалище „Напредък". 

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров поздрави доброволците с празника и им благодари за съзнателния избор, който са направили - да закрилят здравето и живота на хората, да отстояват правото на уважение и личностно достойнство на всеки, оказал се в беда. Той им пожела винаги да носят доброто в себе си и както сега са добри деца, някой ден ден ще станат добри родители и граждани. Г-н Геров връчи поздравителен адрес от името на Община Пирдоп и поднесе коледни звезди на г-жа Ушанова и г-жа Карамихова.


2017-12-13