2018-04-19  

Община Пирдоп подписа споразумения за...

Община Пирдоп подписа споразумения за партньорство с общини от Република Сърбия Община Пирдоп подписа...

2018-04-14  

Проведе се съвместна инициатива между...

"Зелена" акция на Аурубис и Община Пирдоп Съвместна акция по засаждане на декоративни розови храсти и залесяване...

2018-04-14  

Общината започва пролетното почистване ...

Общината стартира акция „Пролетно почистване" Рано сутринта на 13 април Общинска администрация - Пирдоп стартира акция...

2018-04-23  

Ще се проведе изнесена приемна...

СЪОБЩЕНИЕ Уважаеми съграждани, На 29.05.2018г. от 11.00 до 14.00 ч. на пл. "Тодор Влайков" ще се проведе...

2018-04-20  

Съобщение за паша на добитък...

 УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, Поради напредналия вегетационен период на развитие на растенията от 30.04.2018 г. е необходимо да се...

2018-04-20  

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 23 - 27 април...

 
 
 

ОБЩИНА ПИРДОП ОТКРИ КОЛЕДНИТЕ ТЪРЖЕСТВА

Община Пирдоп откри празничния си календар със запалване на коледните светлини и концерт-спектакъл в НЧ „Напредък 1869". Във фоайето на културната институция отвори врати и коледен благотворителен базар за подпомагане на 9-годишния Кристиян Илиев, който се нуждае от средства за лечение.

Каузата бе подкрепена от членовете на БМЧК при СУ „Саво Савов", ученици от ПГМЕ - Пирдоп и „ЧПГЧО - Челопеч", които взеха участие в базара със свои изделия.

На площада пред читалището се събраха множество жители и гости на града, в очакване на празничната програма. Водещ на събитието бе читалищният служител Наташа Динекова. Тя приветства присъстващите и ги въведе в атмосферата на предстоящите празници. В духа на коледните чудеса и благотворителност тя призова всички да отворят сърцата си и да подкрепят Кристиян и семейството му, като закупят ръчно изработени сувенири от благотворителния базар.

Г-жа Динекова покани кмета на община Пирдоп Ангел Геров да даде старт на запалването на коледната украса в града. С помощта на малките си помощници - джуджетата, кметът започна обратното броене и Пирдоп засия в цветни светлини.

Програмата продължи с коледния концерт-спектакъл „В очакване на Рождество", в изпълнение на самодейните групи и състави към читалището, на децата от филиал „Невена Генчева" към ДГ „Пека и Карло Чоконяни", ученици от НУ „Тодор Влайков" и СУ „Саво Савов", инструменталисти от школите по китара и пиано.

В края на концерта г-н Геров благодари на изпълнителите и пожела на всички весели празници.

ГАЛЕРИЯ НА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ