2018-07-16  

Благотворителният спектакъл за Мони събра...

Благотворителният спектакъл за Мони събра над 6 хил. лв. На 11 юли от 19 ч....

2018-07-16  

Жребий за купата на Община...

Жребият за купата на Община Пирдоп определи предстоящите футболни срещи На 11 юли в заседателната зала на...

2018-07-06  

Актуални автобусни разписания - юли...

Актуални разписания на автобусите,преминаващи през Пирдоп и Душанци Ангкор Травел ЕООДРазписание на междуселищни линии Антон-Буново-Антон (изтегли...

2018-07-18  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА ГР. ПИРДОП ОБЩ ...

2018-07-17  

Музикалната вечер се отменя ...

СЪОБЩЕНИЕ Уважаеми съграждани и гости на Пирдоп, Поради лошите метеорологични условия и прогноза за дъжд, се...

2018-07-16  

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 16 - 20 юли...

 
 
 

ОБЩИНА ПИРДОП ОТКРИ КОЛЕДНИТЕ ТЪРЖЕСТВА

Община Пирдоп откри празничния си календар със запалване на коледните светлини и концерт-спектакъл в НЧ „Напредък 1869". Във фоайето на културната институция отвори врати и коледен благотворителен базар за подпомагане на 9-годишния Кристиян Илиев, който се нуждае от средства за лечение.

Каузата бе подкрепена от членовете на БМЧК при СУ „Саво Савов", ученици от ПГМЕ - Пирдоп и „ЧПГЧО - Челопеч", които взеха участие в базара със свои изделия.

На площада пред читалището се събраха множество жители и гости на града, в очакване на празничната програма. Водещ на събитието бе читалищният служител Наташа Динекова. Тя приветства присъстващите и ги въведе в атмосферата на предстоящите празници. В духа на коледните чудеса и благотворителност тя призова всички да отворят сърцата си и да подкрепят Кристиян и семейството му, като закупят ръчно изработени сувенири от благотворителния базар.

Г-жа Динекова покани кмета на община Пирдоп Ангел Геров да даде старт на запалването на коледната украса в града. С помощта на малките си помощници - джуджетата, кметът започна обратното броене и Пирдоп засия в цветни светлини.

Програмата продължи с коледния концерт-спектакъл „В очакване на Рождество", в изпълнение на самодейните групи и състави към читалището, на децата от филиал „Невена Генчева" към ДГ „Пека и Карло Чоконяни", ученици от НУ „Тодор Влайков" и СУ „Саво Савов", инструменталисти от школите по китара и пиано.

В края на концерта г-н Геров благодари на изпълнителите и пожела на всички весели празници.

ГАЛЕРИЯ НА ИЗПЪЛНИТЕЛИТЕ