2018-09-18  

Покана: Честване Независимостта на България...

ПОКАНА 2018-09-18 ...

2018-09-17  

Честит първи учебен ден! ...

На добър час през новата учебна година! Кметът на община Пирдоп Ангел Геров беше гост на...

2018-09-17  

Общината участва в кампанията „Да...

Община Пирдоп участва в кампанията „Да изчистим България заедно" За поредна година Община Пирдоп се включи...

2018-09-19  

Кампания за събиране на масови...

ОБЩИНА ПИРДОП СЪВМЕСТНО С ОРГАНИЗАЦИИ ПО ОПОЛЗОТВОРЯВАНЕ НА МАСОВО РАЗПРОСТРАНЕНИ ОТПАДЪЦИ, С КОИТО ИМА СКЛЮЧЕНИ ДОГОВОРИ   ...

2018-09-14  

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 17 - 21 септември...

2018-09-14  

Съобщение ...

СЪОБЩЕНИЕ Уважаеми съграждани, От "Аурубис България" АД ни уведомиха, че на 13.09.2018 г. между 15:40 и 15:50...

 
 
 

Успех за първото издание на междуучилищния
футболен турнир за купата на Община Пирдоп

На 08.03.2018 г. беше даден старт на първия междуучилищен турнир по футбол за купата на Община Пирдоп. Спортната надпревара бе организирана от общинската администрация по случай 3 март. Въпреки лошото време, трибуните бяха препълнени и мероприятието премина при голям интерес.

Турнирът беше официално открит от зам.-кмета Вера Бойчева. Първата среща се проведе между отборите на ПГТХТ "Никола Димов" и АТПГ - Златица. Въпреки женското присъствие на вратата на АТПГ, момчетата от пирдопския отбор не проявиха милост и победиха категорично с 8-0.

Следващият мач беше сблъсък между гимназиите на Пирдоп и Златица, като футболистите от СУ "Саво Савов" бяха по-хладнокръвни в атака и закономерно се поздравиха с успеха.

Третият мач беше между отборите на ПГ "Тодор Пеев" от Етрополе и СУ "Любен Каравелов" от Копривщица, като играчите от професионалната гимназия разгромиха своите опоненти с 11-1.

Последният мач между съставите на СУ "Христо Ясенов" Етрополе и ПГМЕ - Пирдоп се превърна в истинска гладиаторска битка. Футболистите от Пирдоп се опълчиха по най-добрия начин на фаворитите от спорното училище и само малшансът ги лиши от нещо по-различно от престижна загуба (6-1).

Във втория ден на турнира - 9 март, бяха проведени финалните срещи. В първия мач се срещнаха отборите на ПГ "Тодор Пеев" Етрополе и СУ "Саво Савов" Пирдоп. Момчетата от пирдопската гимназия показаха добра игра, но въпреки това отстъпиха с минималното 1-0. В другия мач, играчите от ПГТХТ "Никола Димов" бяха разбити с 9-1 от фаворитите от "Христо Ясенов" - Етрополе. Така, в мача за трето място се изправиха пирдопските представители от "Саво Савов" и "Никола Димов". Двата тима изиграха най-интригуващия мач в турнира, като момчетата от гимназията поведоха с 0-1, но допуснаха обрат до 2-1. В крайна сметка те успяха да изравнят (2-2) и да докарат мача до дузпи. Там играчите от ПГТХТ бяха по-хладнокръвни от бялата точка и успяха да се преборят за третото място! На финала се изправиха двата отбора от Етрополе, като СУ "Христо Ясенов" успя да се наложи трудно над ПГ "Тодор Пеев" с минималното 1-0.

Турнирът завърши с официално награждаване на призьорите от кмета Ангел Геров, който връчи лично на отбора-победител купата на Община Пирдоп.

Участниците оцениха високо организацията на турнира и изявиха желание за неговото повторно провеждане през май месец.

2018-03-12