2018-04-19  

Община Пирдоп подписа споразумения за...

Община Пирдоп подписа споразумения за партньорство с общини от Република Сърбия Община Пирдоп подписа...

2018-04-14  

Проведе се съвместна инициатива между...

"Зелена" акция на Аурубис и Община Пирдоп Съвместна акция по засаждане на декоративни розови храсти и залесяване...

2018-04-14  

Общината започва пролетното почистване ...

Общината стартира акция „Пролетно почистване" Рано сутринта на 13 април Общинска администрация - Пирдоп стартира акция...

2018-04-23  

Ще се проведе изнесена приемна...

СЪОБЩЕНИЕ Уважаеми съграждани, На 29.05.2018г. от 11.00 до 14.00 ч. на пл. "Тодор Влайков" ще се проведе...

2018-04-20  

Съобщение за паша на добитък...

 УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, Поради напредналия вегетационен период на развитие на растенията от 30.04.2018 г. е необходимо да се...

2018-04-20  

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 23 - 27 април...

 
 
 

Пирдоп посрещна пролетта

За поредна година пролетният спортен празник на град Пирдоп премина под мотото „Да посрещнем заедно пролетта!". Ежегодното мероприятие, организирано от Община Пирдоп и ТД "Паскал", по традиция се проведе в местността Борова гора.

В уречения час на мястото се събраха общинското ръководство и администрация, множество ученици, спортисти от местни спортни клубове, жители и гости на града. Кметът Ангел Геров приветства своите съграждани и им пожела весел празник. Официално беше посрещната Пролетта, която дойде на кон и поздрави присъстващите. Както повелява традицията, кметът спази пролетния обичай и търколи питка, за да е здрава и плодородна годината.

Гости на празника бяха изпълнителите от Клуб „Шарено хоро", с ръководител Евгения Ралчева и каратеките от Карате клуб „Френдшип" с треньор сенсей Ресми Бобев.

Те „подгряха" присъстващите с народни танци и демонстрация на бойни изкуства. След тяхната изява беше даден старт на спортната надпревара в игрите, посветени на настъпилата пролет. Те бяха организирани в дисциплините „теглене на въже", „скачане с чували", „вдигане на пудовка", „канадска борба", дартс, щафетни игри и други.

За първи път по време на празника се състояха срещи по класическа борба. Борци от Спортен клуб „Стоян Николов" - гр. Златица, с треньор Иван Нешков, премериха сили със Спортен клуб по борба - гр. Етрополе.

Спазването на регламента се съблюдаваше от Ресми Бобев, който имаше грижата състезанията да протекат с нужната дисциплина и за излъчване на победител във всяка категория. Участниците бяха разделени в различни възрастови групи. Желаещите да участват бяха много и се получи оспорвана надпревара.

За победителите имаше осигурени награди от Община Пирдоп, а сред всички участници в спортните игри се разигра томбола за голямата награда - мобилен телефон.

2018-04-02

ГАЛЕРИЯ