2018-12-10  new

Община Пирдоп ще изгражда безплатен...

Община Пирдоп ще изгражда безплатен интернет по инициативата WIFI4EU Община Пирдоп ще изгражда безплатен безжичен интернет...

2018-12-10  new

Актуално автобусно разписание към 10.12.2018...

Актуално автобусно разписание към 10.12.2018 г. ВАЖНО! Община Пирдоп не е възложител на нито една от автобусните...

2018-12-04  

Празничен календар 2018-2019 г. ...

ОБЩИНА ПИРДОПНЧ "НАПРЕДЪК 1869" ПРАЗНИЧЕН КАЛЕДНАР ДЕКЕМВРИ 2018 - ЯНУАРИ 2019 2018-12-04   ...

2018-12-10  new

Важно съобщение ...

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ Поради намалелия пътникопоток, считано от 10.12.2018 г. (понеделник), автобусният превозвач „Ангкор Травел" няма да...

2018-12-07  

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, за периода 10 - 14...

2018-12-06  

Информация от НАП - София...

Данъчните облекчения за деца ненавършили пълнолетие и за деца с увреждания могат да се ползват при...

 
 
 

Пирдоп посрещна пролетта

За поредна година пролетният спортен празник на град Пирдоп премина под мотото „Да посрещнем заедно пролетта!". Ежегодното мероприятие, организирано от Община Пирдоп и ТД "Паскал", по традиция се проведе в местността Борова гора.

В уречения час на мястото се събраха общинското ръководство и администрация, множество ученици, спортисти от местни спортни клубове, жители и гости на града. Кметът Ангел Геров приветства своите съграждани и им пожела весел празник. Официално беше посрещната Пролетта, която дойде на кон и поздрави присъстващите. Както повелява традицията, кметът спази пролетния обичай и търколи питка, за да е здрава и плодородна годината.

Гости на празника бяха изпълнителите от Клуб „Шарено хоро", с ръководител Евгения Ралчева и каратеките от Карате клуб „Френдшип" с треньор сенсей Ресми Бобев.

Те „подгряха" присъстващите с народни танци и демонстрация на бойни изкуства. След тяхната изява беше даден старт на спортната надпревара в игрите, посветени на настъпилата пролет. Те бяха организирани в дисциплините „теглене на въже", „скачане с чували", „вдигане на пудовка", „канадска борба", дартс, щафетни игри и други.

За първи път по време на празника се състояха срещи по класическа борба. Борци от Спортен клуб „Стоян Николов" - гр. Златица, с треньор Иван Нешков, премериха сили със Спортен клуб по борба - гр. Етрополе.

Спазването на регламента се съблюдаваше от Ресми Бобев, който имаше грижата състезанията да протекат с нужната дисциплина и за излъчване на победител във всяка категория. Участниците бяха разделени в различни възрастови групи. Желаещите да участват бяха много и се получи оспорвана надпревара.

За победителите имаше осигурени награди от Община Пирдоп, а сред всички участници в спортните игри се разигра томбола за голямата награда - мобилен телефон.

2018-04-02

ГАЛЕРИЯ