2018-07-16  

Благотворителният спектакъл за Мони събра...

Благотворителният спектакъл за Мони събра над 6 хил. лв. На 11 юли от 19 ч....

2018-07-16  

Жребий за купата на Община...

Жребият за купата на Община Пирдоп определи предстоящите футболни срещи На 11 юли в заседателната зала на...

2018-07-06  

Актуални автобусни разписания - юли...

Актуални разписания на автобусите,преминаващи през Пирдоп и Душанци Ангкор Травел ЕООДРазписание на междуселищни линии Антон-Буново-Антон (изтегли...

2018-07-18  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА ГР. ПИРДОП ОБЩ ...

2018-07-17  

Музикалната вечер се отменя ...

СЪОБЩЕНИЕ Уважаеми съграждани и гости на Пирдоп, Поради лошите метеорологични условия и прогноза за дъжд, се...

2018-07-16  

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 16 - 20 юли...

 
 
 

Пирдоп посрещна пролетта

За поредна година пролетният спортен празник на град Пирдоп премина под мотото „Да посрещнем заедно пролетта!". Ежегодното мероприятие, организирано от Община Пирдоп и ТД "Паскал", по традиция се проведе в местността Борова гора.

В уречения час на мястото се събраха общинското ръководство и администрация, множество ученици, спортисти от местни спортни клубове, жители и гости на града. Кметът Ангел Геров приветства своите съграждани и им пожела весел празник. Официално беше посрещната Пролетта, която дойде на кон и поздрави присъстващите. Както повелява традицията, кметът спази пролетния обичай и търколи питка, за да е здрава и плодородна годината.

Гости на празника бяха изпълнителите от Клуб „Шарено хоро", с ръководител Евгения Ралчева и каратеките от Карате клуб „Френдшип" с треньор сенсей Ресми Бобев.

Те „подгряха" присъстващите с народни танци и демонстрация на бойни изкуства. След тяхната изява беше даден старт на спортната надпревара в игрите, посветени на настъпилата пролет. Те бяха организирани в дисциплините „теглене на въже", „скачане с чували", „вдигане на пудовка", „канадска борба", дартс, щафетни игри и други.

За първи път по време на празника се състояха срещи по класическа борба. Борци от Спортен клуб „Стоян Николов" - гр. Златица, с треньор Иван Нешков, премериха сили със Спортен клуб по борба - гр. Етрополе.

Спазването на регламента се съблюдаваше от Ресми Бобев, който имаше грижата състезанията да протекат с нужната дисциплина и за излъчване на победител във всяка категория. Участниците бяха разделени в различни възрастови групи. Желаещите да участват бяха много и се получи оспорвана надпревара.

За победителите имаше осигурени награди от Община Пирдоп, а сред всички участници в спортните игри се разигра томбола за голямата награда - мобилен телефон.

2018-04-02

ГАЛЕРИЯ