2018-09-23  

Локализиран е пожар в м....

На вниманието на гражданите! Вчера - 22.09.2018 г., е подаден сигнал за възникнал пожар в...

2018-09-21  

Покана ...

ОБЩИНА ПИРДОП организира ВЪЗПОМЕНАТЕЛНА ЦЕРЕМОНИЯ по повод 74 години от гибелта на петимата руски летци...

2018-09-18  

Покана: Честване Независимостта на България...

ПОКАНА 2018-09-18 ...

2018-09-21  

Редовно заседание на ОбС-Пирдоп ...

П О К А Н А На основание чл.25, т.1 от ЗМСМА свиквам ОбС-Пирдоп на...

2018-09-21  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА ГР. ПИРДОП 1. ОБЩИ РАБОТНИЦИ 2. СЕРВИТЬОРИ ...

2018-09-21  

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 25 - 30 септември...

 
 
 

Пирдоп посрещна пролетта

За поредна година пролетният спортен празник на град Пирдоп премина под мотото „Да посрещнем заедно пролетта!". Ежегодното мероприятие, организирано от Община Пирдоп и ТД "Паскал", по традиция се проведе в местността Борова гора.

В уречения час на мястото се събраха общинското ръководство и администрация, множество ученици, спортисти от местни спортни клубове, жители и гости на града. Кметът Ангел Геров приветства своите съграждани и им пожела весел празник. Официално беше посрещната Пролетта, която дойде на кон и поздрави присъстващите. Както повелява традицията, кметът спази пролетния обичай и търколи питка, за да е здрава и плодородна годината.

Гости на празника бяха изпълнителите от Клуб „Шарено хоро", с ръководител Евгения Ралчева и каратеките от Карате клуб „Френдшип" с треньор сенсей Ресми Бобев.

Те „подгряха" присъстващите с народни танци и демонстрация на бойни изкуства. След тяхната изява беше даден старт на спортната надпревара в игрите, посветени на настъпилата пролет. Те бяха организирани в дисциплините „теглене на въже", „скачане с чували", „вдигане на пудовка", „канадска борба", дартс, щафетни игри и други.

За първи път по време на празника се състояха срещи по класическа борба. Борци от Спортен клуб „Стоян Николов" - гр. Златица, с треньор Иван Нешков, премериха сили със Спортен клуб по борба - гр. Етрополе.

Спазването на регламента се съблюдаваше от Ресми Бобев, който имаше грижата състезанията да протекат с нужната дисциплина и за излъчване на победител във всяка категория. Участниците бяха разделени в различни възрастови групи. Желаещите да участват бяха много и се получи оспорвана надпревара.

За победителите имаше осигурени награди от Община Пирдоп, а сред всички участници в спортните игри се разигра томбола за голямата награда - мобилен телефон.

2018-04-02

ГАЛЕРИЯ