2019-01-17  

Конкурс ...

Конкурс Уважаеми Дами и Господа, Приятели на фолклора, имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в Национален фолклорен...

2019-01-14  

Пеене на пръстените в Душанци...

Пеене на пръстените в Душанци На 14 януари - Васильовден по стар стил, в Душанци по традиция...

2019-01-11  

Покана за Деня на родилната...

ОБЩИНА ПИРДОП организира тържество по повод ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ на 21.01.2019 г. от 18.00 ч. в ресторант...

2019-01-07  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА, АКТУАЛНИ КЪМ 04.01.2019 г. В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП ...

2019-01-07  

НАП: Самоосигуряващите се лица могат...

Самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си до 31 януари До 31...

2019-01-07  

НАП: До 31 януари лицата...

До 31 януари лицата извършващи патентна дейност следва да подадат данъчни декларации         Лицата които...

 
 
 

ЗАВЪРШИ ПЪРВИЯТ СЕЗОН НА ПЪРВЕНСТВОТО
ПО МИНИФУТБОЛ „ЛИГА СРЕДНОГОРИЕ"


На 7 май на игрището за минифутбол в Пирдоп се изигра последният кръг от първенството по минифутбол „Лига Средногорие" за сезон 2017 - 2018 г. Въпреки че първенците в лигата бяха вече решени, кръгът предложи много добри и равностойни мачове.

В първия двубой един срещу друг се изправиха съставите на ФК „Душанци" и МФК "Средногорец" Златица. Момчетата от Златица категорично надиграха своя съперник и спечелиха мача с резултат 6:2. В този мач Николай Тошков успя да реализира първия за отбора хеттрик.

Вторият мач бе истинска битка между съставите на ФК "Миро" и „Отбора на народа". Момчетата в "синьо" повеждаха на два пъти, но въпреки това "гробарите" успяваха да се върнат в мача. Така двубоят приключи при равен резултат 2:2.

Третият мач отново предложи велика битка между "вечните врагове" - Орлин и ФК Пирдоп! Въпреки че "зелените" поведоха с 2:0, Орлин успя да обърне до 3:2, като в крайна сметка Пламен Георгиев сложи точка на спора с изравнителен гол за 3:3.

Четвъртият мач бе между най-младия отбор - "Каталунците" и най-възрастния - „Мирково - ветерани", който приключи при равен резултат 3:3.

В последния мач въпреки равностойната игра ФК „Смяна А" Челопеч отстъпи с резултат 2:1 от ФК "Църквище".

След последния кръг финалното класиране на лига „Средногорие" придоби следния вид:


ФК "Пирдоп" победи в първенството и спечели купата

На първо място е ФК Пирдоп с 49 точки, втори са Орлин Пирдоп с 41 т., третото място е за ФК Миро с 29 т. Четвърти е съставът на „Мирково - ветерани" с 25 точки.  На пета позиция е „Смяна А - Челопеч" с 21 т., а шести са „Каталунците" с 20 точки. На седмо място е Отбора на народа с 18 точки, но изиграни само 9 мача в първенството. На осмо място се класира ФК „Църквище" с 16 точки, девети са момчетата то МФК „Средногорец" Златица с 11 точки. На последно място се класира отборът на ФК „Душанци", който през сезона спечели 1 точка.

След последния мач от 17-тия кръг на „Лига Средногорие" имаше тържествено награждаване на най-добрите играчи и отбори. Зам.-президентът на Българска асоциация „Мини футбол" Александър Владимиров поздрави всички отбори за отличното провеждане на първото издание на лигата. Той изрази благодарности към кмета на община Пирдоп Ангел Геров за финансовото обезпечаването на мачовете от първенството. Александър Владимиров заяви още, че под егидата на БАМФ се провеждат над 50 първенства в страната, но единствено в Пирдоп общината поема всички финансови ангажименти на отбора. Тя безвъзмездно е дала терена за ползване, като заплаща за съдии, делегат, медицинско лице и вода за играчите. Във всички други първенства самите отбори заплащат тези разходи.

Ангел Геров изрази задоволството си от добрата организация и провеждането на първенството по мини футбол, продължило от септември 2017 до май 2018 г. Той обеща, че общината ще подкрепи и следващия сезон на първенството, който ще стартира през месец септември.

След речите се премина и към награждаване на отборите и най-добрите играчи. Грамотата за най-добър защитник отиде при Николай Ботинов от МФК "Средногорец". За най-техничен играч бе награден Генади Николов от "Каталунците". Призът за играещ мениджър на сезона отиде при Иван Велин от Мирково - ветерани. За най-борбен играч бе определен Атанас Кънев от ФК "Душанци". За най-атрактивен играч бе избран Марио Балканджиев от МФК „Средногорец". Грамотата за най-прогресиращ отбор отиде при Отбора на народа. Специалната наградата за феърплей бе спечелена от МФК "Средногорец". Момчетата от отбора имат най-малко картони във всичките си мачове, а и не веднъж са показвали честна игра на терена.

Най-добър вратар на първенството е Николай Маньов от ФК "Църквище", който има на сметката си изумителните 163 спасявания. Голмайстор стана Иван Спасов от Орлин с 40 гола. За играч номер 1 на първенството бе избран Пламен Георгиев от ФК „Пирдоп", записал на сметката си 18 асистенции и 17 гола, както и много намеси в защита.


1 място - ФК "Пирдоп"

2 място - Орлин Пирдоп

3 място - ФК "Миро"

Първите три отбора, съответно: ФК Пирдоп, Орлин Пирдоп и ФК Миро, получиха купи, медали, както и парични награди, осигурени от община Пирдоп! Трите отбора ще защитават честта на района в турнирите "Шампионска лига България" и "Лига България".

Текст: В-к "Камбана"
Снимки: Нина Велева - в-к "Камбана"

2018-05-09