2018-05-22  new

„Байковци 15“ - Първите управители...

„Байковци 15" - Първите управители на Пирдоп На 18 май в музей „Луканова къща" се...

2018-05-18  

Вечер на Пирдопската гимназия ...

„В царството на изкуството" - празничен концерт на СУ „С. Савов" На 17 май с...

2018-05-18  

Проф. Огнян Герджиков представи книгата...

Проф. Огнян Герджиков представи  книгата си „Аз не бях политик" в Пирдоп Община Пирдоп...

2018-05-18  

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 21 - 25 май 2018...

2018-05-17  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА ГР. ПИРДОП 1. Кредитни консултанти 2. Сервитьори ...

2018-05-15  

Съобщение ...

Уважаеми жители и гости на община Пирдоп, Уведомяваме Ви, че обявеното за 16 май 2018 г....

 
 
 

Кметът Ангел Геров проведе среща с граждани

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров се срещна с жители на комплекса в района на МБАЛ-Пирдоп, по повод зачестилите там случаи на умишлени палежи на съдове за смет. На срещата присъства и общинският служител Райна Тошева.

В началото на м. май, в рамките на 4 дни изгоряха 3 пластмасови контейнера. За една година по този начин бяха унищожени общо 7 съда. Освен материалната щета и пряката опасност от възникване на пожар, това създаде неудобство на живущите поради изчерпване на резервните контейнери. Във връзка с това общината стартира процедура за доставка на нови количества и след определения срок изгорелите контейнери ще бъдат подменени с нови.

От живущите в блоковете от №21 до №35, на поканата се отзоваха около 40 граждани. Заедно с кмета те обсъдиха темата, изказаха мнения и предложиха идеи за справяне с проблема. Присъстващите изразиха възмущението си от вандалските прояви и настояха извършителите да бъдат открити и санкционирани. От своя страна г-н Геров апелира към съседската общност в най-големия квартал на Пирдоп за съдействие, като отправи молба самите граждани да проявят повече бдителност и своевременно да сигнализират за нарушения.

В хода на срещата, която продължи повече от два часа, бяха обсъдени и други проблеми на района. Кметът и присъстващите дискутираха още въвеждането на разделно събиране на отпадъци от хартия и пластмаса в жилищните блокове, в рамките на стратиралата през февруари общинска инициатива „От врата на врата".    

2018-05-11