2019-01-17  

Конкурс ...

Конкурс Уважаеми Дами и Господа, Приятели на фолклора, имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в Национален фолклорен...

2019-01-14  

Пеене на пръстените в Душанци...

Пеене на пръстените в Душанци На 14 януари - Васильовден по стар стил, в Душанци по традиция...

2019-01-11  

Покана за Деня на родилната...

ОБЩИНА ПИРДОП организира тържество по повод ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ на 21.01.2019 г. от 18.00 ч. в ресторант...

2019-01-07  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА, АКТУАЛНИ КЪМ 04.01.2019 г. В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП ...

2019-01-07  

НАП: Самоосигуряващите се лица могат...

Самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си до 31 януари До 31...

2019-01-07  

НАП: До 31 януари лицата...

До 31 януари лицата извършващи патентна дейност следва да подадат данъчни декларации         Лицата които...

 
 
 

Кметът Ангел Геров проведе среща с граждани

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров се срещна с жители на комплекса в района на МБАЛ-Пирдоп, по повод зачестилите там случаи на умишлени палежи на съдове за смет. На срещата присъства и общинският служител Райна Тошева.

В началото на м. май, в рамките на 4 дни изгоряха 3 пластмасови контейнера. За една година по този начин бяха унищожени общо 7 съда. Освен материалната щета и пряката опасност от възникване на пожар, това създаде неудобство на живущите поради изчерпване на резервните контейнери. Във връзка с това общината стартира процедура за доставка на нови количества и след определения срок изгорелите контейнери ще бъдат подменени с нови.

От живущите в блоковете от №21 до №35, на поканата се отзоваха около 40 граждани. Заедно с кмета те обсъдиха темата, изказаха мнения и предложиха идеи за справяне с проблема. Присъстващите изразиха възмущението си от вандалските прояви и настояха извършителите да бъдат открити и санкционирани. От своя страна г-н Геров апелира към съседската общност в най-големия квартал на Пирдоп за съдействие, като отправи молба самите граждани да проявят повече бдителност и своевременно да сигнализират за нарушения.

В хода на срещата, която продължи повече от два часа, бяха обсъдени и други проблеми на района. Кметът и присъстващите дискутираха още въвеждането на разделно събиране на отпадъци от хартия и пластмаса в жилищните блокове, в рамките на стратиралата през февруари общинска инициатива „От врата на врата".    

2018-05-11