2018-08-15  

Отбелязахме храмовия празник Голяма Богородица...

На Голяма Богородица отбелязахме храмовия празник на църквата в Пирдоп На 15 август отбелязваме един...

2018-08-14  

Удължава се срокът за набиране...

СРОКЪТ ЗА НАБИРАНЕ НА ПЕРСОНАЛ СЕ УДЪЛЖАВА ДО 24 АВГУСТ 2018 Г.! Обява за...

2018-08-13  

Фестивал "Фолклорница край Еленско" -...

ПОКАНА II-ри Национален фестивал "Фолклорница край Еленско" 2018-08-13 ...

2018-08-13  

Извънредно заседание на ОбС-Пирдоп ...

ПОКАНА   На основание чл.25, т.1 от ЗМСМА свиквам Общински съвет-Пирдоп на извънредно заседание, което ще...

2018-08-10  

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 13 - 17 август...

2018-08-10  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА ГР. ПИРДОП 1. ОБЩ РАБОТНИК СТРОИТЕЛСТВО МОНТАЖНИК 2. КРЕДИТЕН...

 
 
 

БЧК - 140 години помагат заедно!

Пирдопските червенокръстци отбелязаха троен празник

Зам.-кметът на община Пирдоп Вера Бойчева беше гост на БМЧК Клуб „Здраве" при СУ „Саво Савов", по повод отбелязването на Световния ден на Червения кръст - 8 май. Тази година празникът е още по-значим, тъй като се навършват 140 години от създаването на Българския червен кръст и 20 години от основаването на БМЧК Клуб „Здраве". Мотото на честванията в цялата страна е „140 години помагаме заедно".

На тържеството присъстваха още председателят на организацията на БЧК-Пирдоп Мария Ушанова, представители на областната организация на БЧК, директорът на СУ „Саво Савов" Цвятко Четьов, представители на институции.

Приветствие към присъстващите отправи ръководителят на младите червенокръстци Пенка Карамихова, носител на званието „Заслужил деятел на Червения кръст". Г-жа Карамихова вече 20 години възпитава и подготвя достойни последователи на пирдопчанина Митрополит Серафим - основател на първото дружество на Червения кръст в България.

По повод годишнината младите доброволци бяха подготвили презентация, в която запознаха присъстващите с дейността на клуба през годините. Те споделиха за участията си в състезания по оказване на първа долекарска помощ, защита при бедствия и аварии, национални и областни състезания по гражданска защита, благотворителни акции в подкрепа на нуждаещи се и много други.

Младите хора изразиха огромната си благодарност към леля Пепи, както всички наричат г-жа Карамихова, затова че ги учи да се ръководят от принципите на Червенокръсткото движение, да подкрепят уязвимите и да бъдат горди с постиженията си.

Г-жа Бойчева връчи плакет и прочете поздравителен адрес от името на кмета на община Пирдоп Ангел Геров. Тя обяви, че по решение на общинското ръководство г-жа Карамихова ще получи отличие на официалната церемония по награждаване на най-заслужилите дейци на културата и просветата в община Пирдоп, което традиционно се провежда на 23 май по време на Влайковите дни.

Приветствия към домакините отправиха още г-жа Диана Андреева от областната организация на БЧК и г-н Цвятко Четьов. Поздравителен адрес по случая бе изпратен от Областния съвет на БЧК - София.

Тържеството завърши с разрязване на юбилейната торта и наздравица.

2018-05-11