2019-01-17  

Конкурс ...

Конкурс Уважаеми Дами и Господа, Приятели на фолклора, имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в Национален фолклорен...

2019-01-14  

Пеене на пръстените в Душанци...

Пеене на пръстените в Душанци На 14 януари - Васильовден по стар стил, в Душанци по традиция...

2019-01-11  

Покана за Деня на родилната...

ОБЩИНА ПИРДОП организира тържество по повод ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ на 21.01.2019 г. от 18.00 ч. в ресторант...

2019-01-07  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА, АКТУАЛНИ КЪМ 04.01.2019 г. В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП ...

2019-01-07  

НАП: Самоосигуряващите се лица могат...

Самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си до 31 януари До 31...

2019-01-07  

НАП: До 31 януари лицата...

До 31 януари лицата извършващи патентна дейност следва да подадат данъчни декларации         Лицата които...

 
 
 

Преди старта на Влайкови дни 2018

Отбелязахме Деня на светите братя Кирил и Методий

С тържествен водосвет и освещаване на училищните знамена бе отбелязан в Пирдоп Денят на светите братя Кирил и Методий - 11 май. По традиция на тази дата Община Пирдоп дава начало на културните празници „Влайкови дни".

Честването се състоя в църквата „Свето успение Богородично". Присъстваха кметът на община Пирдоп Ангел Геров, изпълнителният директор на „Аурубис България" АД Тим Курт, председателят на ОбС-Пирдоп Мария Шентова, представителни групи от училищата в Пирдоп, директори и преподаватели, културни деятели и граждани.

За делото на двамата велики просветители говори отец Недко Бръмбаров. По повод празника той отслужи тържествен водосвет, след което освети училищните знамена. Присъстващите също бяха поръсени със светена вода за здраве и благословение.

Г-н Ангел Геров поздрави своите съграждани с празника и им съобщи важна за нашия град новина. От днес стартира програма за възстановяване на църковния иконостас, който е единият от само двата образци на Дебърската школа, запазени до наши дни у нас. Реставрацията ще се осъществи със съдействието на „Аурубис България", църквата „Свето успение Богородично" и Община Пирдоп.

В обръщението си г-н Курт подчерта, че почти 200-годишната църква и 60-годишният завод за мед са част от историята на град Пирдоп и всички сме част от традициите - имаме общо минало и основа за общо бъдеще. Той заяви, че в Аурубис ценят историята и дружеството ще даде своя принос прекрасната дърворезба в църквата да бъде запазена. 

 

2018-05-11