2018-08-15  

Отбелязахме храмовия празник Голяма Богородица...

На Голяма Богородица отбелязахме храмовия празник на църквата в Пирдоп На 15 август отбелязваме един...

2018-08-14  

Удължава се срокът за набиране...

СРОКЪТ ЗА НАБИРАНЕ НА ПЕРСОНАЛ СЕ УДЪЛЖАВА ДО 24 АВГУСТ 2018 Г.! Обява за...

2018-08-13  

Фестивал "Фолклорница край Еленско" -...

ПОКАНА II-ри Национален фестивал "Фолклорница край Еленско" 2018-08-13 ...

2018-08-13  

Извънредно заседание на ОбС-Пирдоп ...

ПОКАНА   На основание чл.25, т.1 от ЗМСМА свиквам Общински съвет-Пирдоп на извънредно заседание, което ще...

2018-08-10  

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 13 - 17 август...

2018-08-10  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА ГР. ПИРДОП 1. ОБЩ РАБОТНИК СТРОИТЕЛСТВО МОНТАЖНИК 2. КРЕДИТЕН...

 
 
 

Тържествено откриване на Влайкови дни 2018

На 11 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, се състоя тържественото откриване на "Влайкови дни ‘2018". Събитието уважиха народните представители Лало Кирилов и Радослав Стойчев от ПГ „БСП за България" и Валентин Милушев от ПП ГЕРБ, Владислав Иванов - аташе „Вътрешна политика и двустранни отношения" при Посолството на Руската федерация у нас, кметове на съседни общини, общински съветници. Присъстваха и представители на културни, просветни и други институции в града, дарители, граждани и гости на община Пирдоп.

Празникът започна с изпълнение
на Мажоретния състав при НУ „Тодор Влайков".

Проливен дъжд наложи откриването да продължи в читалищния салон. Кметът на община Пирдоп Ангел Геров отправи от сцената своето привествие към жителите и гостите на града. - „За мен е чест в Деня на светите братя Кирил и Методий - 11 май, да открия тържествено двадесет и шестите Влайкови дни в община Пирдоп. Те са най-очакваното и най-значимото културно събитие на Средногорието, а за нас, пирдопчани, са празник на духа, емоция и традиция. Дават ни вяра в бъдещето на града, в талантите и в наследството, което оставяме като общност. Зареждат ни с вдъхновение и гордост. От днес до 24 май, Деня на българската просвета и култура, Пирдоп ще докаже за пореден път, че е град с история, традиции и бъдеще." В словото си г-н Геров акцентира върху по-значимите събития от празничната програма и пожела „На добър час!" на 26-то издание на Влайкови дни ‘2018.

Народните представители Лало Кирилов и Валентин Милушев поздравиха пирдопчани с празника и пожелаха успех на културните прояви.

Както всяка година, на сцената присъстваше и талисманът на Влайковите дни - емблематичният образ на Райка, главната героиня от произведението на Тодор Влайков "Дядовата Славчова унука". Тази година в ролята ще се редуват Ванеса Николова и Габриела Крайчева - възпитанички на СУ „Саво Савов". По традиция кметът Геров им връчи сребърната огърлица на Райка, която е символ на невиността, душевната чистота и красотата на пирдопската девойка, като им заръча да я носят с чест и гордост.

В знак на почит и преклонение пред делото на човека, общественика и писателя Тодор Влайков - почетен гражданин и патрон на Пирдоп, пред паметника му в центъра на града бяха поднесени венци и цветя.

По повод празника бяха получени поздравителни адреси от „Елаците Мед" АД, "Асарел Медет" АД и Община Карлово.

Празникът продължи с поздравителен концерт на уникалните изпълнители от квартет „Белканто".

2018-05-12