2018-06-21  new

Конкурс за пирдопски тутманик ...

ОБЩИНА ПИРДОП ОРГАНИЗИРА  КОНКУРС ЗА НАЙ-ВКУСЕН ПИРДОПСКИ ТУТМАНИК  Конкурсът ще се проведе в м. „Еленско"...

2018-06-18  

Вандалска проява в градската градина...

Вандалска проява в градската градина Уважаеми съграждани, Днес бе установен опит за умишлено унищожаване на две...

2018-06-15  

Община Пирдоп с пореден спечелен...

Община Пирдоп с пореден спечелен проект На 07.06.2018 г. кметът на община Пирдоп Ангел Геров подписа...

2018-06-15  

Община Пирдоп организира втори турнир...

Община Пирдоп организира второ издание на турнир по мини футбол Архив 2017 г.: Капитанът на шампионите...

2018-06-15  

Съобщение: Световно първенство по футбол...

СЪОБЩЕНИЕ Уважаеми съграждани, Уведомяваме Ви, че поради лошите метеорологични условия СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ПО ФУТБОЛ ‘2018...

2018-06-14  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА ГР. ПИРДОП 1. Сервитьор 2. Шофьор...

 
 
 

НУ „Тодор Влайков" представи карнавал на приказните герои

На 22 май, в рамките на Влайкови дни ‘2018, се изявиха и много от по-малките жители на община Пирдоп. Възпитаниците на НУ "Тодор Влайков" дадоха воля на фантазията си и се преобразиха в любимите си приказни герои.

Карнавалното шествие тръгна от двора на началното училище и се разгърна на площада в центъра на града. Там, под открито небе, пъстрото множество дефилира под бурните аплодисменти на публиката. Десетките малчугани се изявиха като принцеси, вещици, феи, Червени шапчици, животинки, мускетари, пирати, Бай Ганьо, Хитър Петър, Карлсон, каубои и всевъзможни приказни герои.

 

Първи се представиха децата от предучилищната група, последвани от учениците от първи до четвърти клас. Някои от участниците бяха избрали готови костюми, други бяха заложили на собствен вкус и изобретателност при изработването на карнавалните премени, но всички до един се представиха блестящо и напълно заслужиха одобрението и усмивките на зрителите.

В изключително затруднено положение се оказа журито, което оценяваше участниците в категориите "Приказни герои от български народни приказки", "Приказни герои от чуждестранната литература", „Най-атрактивен грим", „Най-артистично представяне на героя", „Най-интересен ръчно изработен костюм", Най-много участници от клас" и „Най-много герои от една приказка".

В празника се включи и кметът на община Пирдоп Ангел Геров, който поздрави участниците за чудесното представяне и похвали костюмите и сполучливите им идеи.

Г-н Геров връчи на отличените от журито деца грамоти и награди. На останалите участници в приказния карнавал бяха раздадени утешителни подаръци.

ГАЛЕРИЯ


 

2018-05-23