2019-01-17  

Конкурс ...

Конкурс Уважаеми Дами и Господа, Приятели на фолклора, имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в Национален фолклорен...

2019-01-14  

Пеене на пръстените в Душанци...

Пеене на пръстените в Душанци На 14 януари - Васильовден по стар стил, в Душанци по традиция...

2019-01-11  

Покана за Деня на родилната...

ОБЩИНА ПИРДОП организира тържество по повод ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ на 21.01.2019 г. от 18.00 ч. в ресторант...

2019-01-07  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА, АКТУАЛНИ КЪМ 04.01.2019 г. В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП ...

2019-01-07  

НАП: Самоосигуряващите се лица могат...

Самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си до 31 януари До 31...

2019-01-07  

НАП: До 31 януари лицата...

До 31 януари лицата извършващи патентна дейност следва да подадат данъчни декларации         Лицата които...

 
 
 

Община Пирдоп награди дейци на образованието и културата

В навечерието на най-светлия и най-български празник - Деня на славянската писменост и българската просвета и култура - 24 май, в салона на НЧ „Напредък 1869" се състоя тържествена церемония по награждаване на заслужили дейци на образованието и културата в община Пирдоп. Официален гост на събитието беше народният представител Лало Кирилов.

Тържествената вечер беше открита с поздрав на Дестки танцов състав „Средногорче" с ръководител Цветина Грамова.

Празнични приветствия поднесоха кметът Ангел Геров и председателят на ОбС-Пирдоп Мария Шентова. Те изразиха своята благодарност към хората, посветили живота си на развитието и съхраняването на духовността и българщината в нашата община. Поздравление по повод празника отправи и г-н Лало Кирилов.

Г-н Геров пристъпи към официалната церемония по връчването на годишните награди на изявени учители, самодейци и деятели на културата. По предложение на педагогическите съвети Община Пирдоп удостои с отличието „Учител на 2018 година" Марияна Алексиева - старши  учител в НЧ „Тодор Влайков"; преподавателите Росица Чернева, Теодор Колев, Славка Цветкова и Николинка Касабова от СУ „Саво Савов"; Снежана Колева - преподавател по икономика в ПГМЕ-Пирдоп; Габриела Йорданова - преподавател по английски език в ПГТХТ „Н. Димов"; Симеонка Шарлопова - старши учител в ДГ "Карло и Пека Чоконяни".

По предложение на читалищните колективи Община Пирдоп присъди наградата "Културен деец на 2018 година" на Марийка Коларска, Минка Начева и Добри Сараджов - дългогодишни самодейци от Смесен битов хор при НЧ „Напредък 1869"; Петко  Вельов - дългогодишен член на Танцов състав „Ветерани" при НЧ „Светлина 1910".

Тази година Община Пирдоп присъди и специална награда за добротворство и възпитаването му у младите хора на м. с. Пенка Карамихова, дългогодишен ръководител на младежката организация на БЧК към СУ „Саво Савов".

Кулминацията на тържествената вечер бе удостояването с високата награда "Даскал Тодор Пирдопски" на заслужили педагози от община Пирдоп. По решение на общинския съвет, тази година нейни носители са Цонка Чилова и Делка Гушева за дългогодишната им цялостна и високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета. Наградите бяха връчени от кмета Ангел Геров, а председателят на общинския съвет Мария Шентова връчи паричните премии към тях.

Вечерта продължи с поздравителен концерт на Мая Нешкова. Обичаната българска певица изпълни популярни хитове, които са част от „Златния фонд" на забавната музика и представи най-новите си песни. След концерта кметът Ангел Геров даде празничен коктейл за дейците на образованието и културата.

2018-05-24