2018-12-11  

Коледен базар на открито -...

ОБЩИНА ПИРДОП организира Коледен базар на открито 2018-12-11 ...

2018-12-10  

Община Пирдоп ще изгражда безплатен...

Община Пирдоп ще изгражда безплатен интернет по инициативата WIFI4EU Община Пирдоп ще изгражда безплатен безжичен интернет...

2018-12-10  

Актуално автобусно разписание към 10.12.2018...

Актуално автобусно разписание към 10.12.2018 г. ВАЖНО! Община Пирдоп не е възложител на нито една от автобусните...

2018-12-13  

Редовно заседание на ОбС-Пирдоп ...

ПОКАНА На основание чл.25, т.1 от ЗМСМА свиквам ОбС-Пирдоп на редовно заседание, което ще се...

2018-12-12  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА ГР. ПИРДОП 1. РЕДИТНИ КОНСУЛТАНТИ 2. РАБОТНИК СТРОИТЕЛСТВО ...

2018-12-10  

Важно съобщение ...

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ Поради намалелия пътникопоток, считано от 10.12.2018 г. (понеделник), автобусният превозвач „Ангкор Травел" няма да...

 
 
 

Доброволци от пожара в м. Борова гора
получиха грамоти и награди от Община Пирдоп

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров връчи благодарствени грамоти и награди на доброволци, участвали в гасенето на пожара, който възникна миналата седмица в м. Борова гора. Общо десет ученици от СУ „Саво Савов" и Професионалната гимназия по механоелектротехника - Пирдоп са помагали в трите почивни дни - 22, 23 и 24 септември, огънят да бъде локализиран.

На 28.09.2018 г. кметът посети двете учебни заведения, за да изкаже лично благодарността си за проявената смелост в овладяването на стихията. В присъствието на директорите, преподаватели и съученици на проявилите се младежи, г-н Геров им връчи благодарствени грамоти и парични награди от името на Община Пирдоп. По думите му, без тяхната навременна помощ, боровата ни гора можеше да бъде напълно унищожена.

Кметът припомни, че боравенето с открит огън в горите е опасно и не трябва да сме безучастни към действия, които застрашават горското ни богатство.

Директорът на ПГМЕ Ненка Рашева и зам.-директорът на гимназията Верка Камберова споделиха, че са горди от своите възпитаници и се надяват постъпката им да послужи за пример. Присъстващите аплодираха младите доброволци, които напълно заслужиха поздравленията и изказаните похвали.

Алекс Л. Божков, Атанас Т. Атанасов, Николай Цв. Радунчев, Иван Ст. Петров, Таркан М. Алиев - възпитаници на ПГМЕ - гр. Пирдоп.

Габриела З. Закова, Николета Ст. Стойчева, Теодор Г. Шофелинов, Йоан Д. Найденов, Кристиан Ив. Иванов - възпитаници на СУ „Саво Савов".

Грамоти и награди от Община Пирдоп ще получат и останалите доброволци, които се включиха в гасаческата група:

Илия Маринов, Стефан Русев, Димитър Карайотов, Константин Илиев, Димитър Димитров, Цветан Царев и Стефан Стефанов.

Припомняме, че около 18.00 ч. на 22.19.2018 г. се разрази низов пожар, който обхвана иглолистна гора в местността Борова гора край гр. Пирдоп. Към служителите от общинското горско звено и огнеборците от РС ПБЗН - Пирдоп се присъединиха и 17 доброволци от местното население. Благодарение на общите им усилия и отлична организация до вечерта пожарът беше локализиран.  

На място беше и кметът Ангел Геров, който лично участва в гасенето. Той изказва благодарност и на всички професионалисти, които се отзоваха на повикването и спомогнаха да се предотврати нанасянето на по-сериозни щети в горския фонд на община Пирдоп.

2018-09-28