2019-01-17  

Конкурс ...

Конкурс Уважаеми Дами и Господа, Приятели на фолклора, имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в Национален фолклорен...

2019-01-14  

Пеене на пръстените в Душанци...

Пеене на пръстените в Душанци На 14 януари - Васильовден по стар стил, в Душанци по традиция...

2019-01-11  

Покана за Деня на родилната...

ОБЩИНА ПИРДОП организира тържество по повод ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ на 21.01.2019 г. от 18.00 ч. в ресторант...

2019-01-07  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА, АКТУАЛНИ КЪМ 04.01.2019 г. В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП ...

2019-01-07  

НАП: Самоосигуряващите се лица могат...

Самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си до 31 януари До 31...

2019-01-07  

НАП: До 31 януари лицата...

До 31 януари лицата извършващи патентна дейност следва да подадат данъчни декларации         Лицата които...

 
 
 

Продължава изпълнението на проекта за достъп до заетост на уязвими групи в община Пирдоп

Общинското социално предприятие вече разполага с нова техника

В началото на м. септември 2018 г. стартира проектът „Улесняване достъпа до заетост на уязвими групи, чрез развитие на социалната икономика в община Пирдоп" по ОП „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г. В качеството си на бенефициент, Община Пирдоп учреди в структурата си социално предприятие „Паркоустройство, озеленяване и поддържане на зелените площи". Разкрити бяха 25 нови работни места, на които са назначени за период от 1 година представители на допустимите по проекта целеви групи - хора с увреждания, лица в неравностойно положение на пазара на труда и други социално изключени лица.

Една от специфичните цели на проекта е закупуването на оборудване за провеждане на работния процес. По-голямата част от техниката беше доставена миналия месец. На 18.10.2018 г. пристигна и последната машина от оборудването за социалното предприятие - дробилка за клони и храсти. На терена пред жп гарата в Пирдоп се проведе обучение на персонала с последваща демонстрация на новата придобивка.

Раздробената дървесна маса ще бъде компостирана в депо над новия гробищен парк.

Във връзка с изпълнението на проекта общината закупи още тракторна косачка, колесен снегорин, мотофреза, моторен свредел, листосъбирачка, моторни триони, храсторези, кастрачки, компостери и ръчноводими метящи машини.

Оборудването ще подпомогне работата на служителите от социалното предприятие, чиито задължения включват поддържане на зелените ивици и дървесните насаждания по улиците и пътищата в общината, косене на зелените площи, поддържане поречията и коритата на реките, поддържане чистотата на зелени площи, обществени паркове, улици и градини, подпомагане на сметоизвозването и почистване на терена около местата за събиране на отпадъци, транспортиране на събраните отпадъци и други.

С реализирането на проекта се очаква да се осигури успешна професионална интеграция на 25 лица от целевите групи, по-висока степен на социално включване и подобрени професионални умения за лицата от социално уязвимите групи.


2018-10-18