2018-11-02  

Община Пирдоп отбелязва Деня на...

Община Пирдоп отбелязва Деня на народните будители На 1 ноември, по инициатива на Община Пирдоп и музей "Луканова...

2018-10-23  

Кметът присъства на среща с...

Кметът Ангел Геров гостува в СУ „Саво Савов" на среща с шампиона Ненко Андреев Шампионът...

2018-10-22  

Шоу "Балканите пеят и свирят...

Пирдоп беше домакин на международно шоу на зрително затруднени изпълнители На 19 октомври в НЧ...

2018-11-14  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА ГР. ПИРДОП   1. ХИГИЕНИСТ 2. ПРОДАВАЧ 3. ГОТВАЧ ...

2018-11-14  

Важна информация от НАП ...

Регистрираните по ДДС фирми трябва да сменят или модифицират касовите си апарати до 31.03.2019 г. ...

2018-11-12  

Обява от Областна дирекция "Земеделие"...

ОБЯВА до всички членове на комисиите по чл.37ж, ал.4 от Закона за собствеността и ползването...

 
 
 

Кметът Ангел Геров проведе ежегодните срещи с граждани.

Част от поставените проблеми вече са решени.

В периода 15 - 22 октомври кметът на община Пирдоп Ангел Геров проведе ежегодните си срещи с граждани. Целта на инициативата е в пряк диалог да се дискутират важни за хората въпроси, да се споделят наблюдения и мнения.

За удобство на гражданите, срещите се проведоха в четирите района, на които условно е разделен градът. Отделно кметът ще се срещне и с жителите на с. Душанци на 22 октомври.


I район - 15.10.2018 г., НУ "Тодор Влайков"

Изложението на г-н Геров обхвана работата на администрацията по отношение на сметосъбирането и сметоизвозването, инфраструктурата и осветлението в града, възникналата нова организация на движение по някои улици. Кметът набеляза и други проблеми от обществения живот в общината - бездомните кучета, увеличения обем на изхвърлените зелени отпадъци и шума, зачестилите вандалски прояви в градската градина, недобросъвестното отношение на някои граждани, в следствие на което се подпалват и унищожават скъпоструващи контейнери за смет.


II район - 16.10.2018 г., НЧ "Напредък 1869"

Във връзка с наближаващия отоплителен сезон, кметът постави акцент върху проблема с доставката на дърва за огрев. Поради дъждовното време през летните месеци добивът на дърва е започнал едва в края на м. август. Друг проблем, който се наблюдава в цялата страна, е липсата на работници в дърводобивния бранш.

Г-н Геров заяви, че дърва има и увери гражданите, че общината прави всичко възможно забавянето да се навакса и да се спазят поетите ангажименти. С приоритет ще се изпълнява социалната програма, която обхваща възрастните хора над 80-годишна възраст, ветераните от войните, хора с висок процент увреждания и социално слаби семейства, които общината подпомага с безплатна доставка на 3 / 5 куб. м. дърва.


III район - 17.10.2018 г., ПГМЕ-Пирдоп

В хода на разговорите стана ясно, че предстои поетапно подменяне на уличните осветителни тела и поставяне на LED осветление. До този момент е подменено изцяло най-енергоемкото осветление - на околовръстния път. Закупени са прожектори, които ще осветяват пешеходните пътеки около НУ „Тодор Влайков".


IV район - 18.10.2018 г., ПГТХТ "Никола Димов"

Дейностите по сметосъбирането и сметоизвозването се извършват по график. В момента общинското звено по чистота е свръх натоварено, тъй като по време на есенния сезон се изхвърлят огромно количество зелен отпадък и шума. Обемът им тази година е в пъти по-голям от предходните. Проблемът, макар и временен, води до преразход на средства и човешки ресурс. Според кмета, добро решение би било всяко домакинство в града да започне да компостира растителните си отпадъци.

Срещите бяха посетени от около 50 граждани общо за четирите района. Въпреки минималната активност, в проведените дискусии бяха поставени множество конкретни въпроси, на които кметът даде подробни отговори и разяснения. Той увери присъстващите, че е открит за всякакви въпроси и ще търси изход от затруднения, които са в компетенциите и правомощията на общината. Част от поставените проблеми вече са решени от общинската администрация, по отношение на останалите са предприети необходимите действия.  

2018-10-19