2019-01-17  

Конкурс ...

Конкурс Уважаеми Дами и Господа, Приятели на фолклора, имаме удоволствието да Ви поканим да участвате в Национален фолклорен...

2019-01-14  

Пеене на пръстените в Душанци...

Пеене на пръстените в Душанци На 14 януари - Васильовден по стар стил, в Душанци по традиция...

2019-01-11  

Покана за Деня на родилната...

ОБЩИНА ПИРДОП организира тържество по повод ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ на 21.01.2019 г. от 18.00 ч. в ресторант...

2019-01-07  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА, АКТУАЛНИ КЪМ 04.01.2019 г. В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП ...

2019-01-07  

НАП: Самоосигуряващите се лица могат...

Самоосигуряващите се лица могат да променят вида на осигуряването си до 31 януари До 31...

2019-01-07  

НАП: До 31 януари лицата...

До 31 януари лицата извършващи патентна дейност следва да подадат данъчни декларации         Лицата които...

 
 
 

В Пирдоп грейнаха празничните светлини

Самодейните състави откриха
празничните събития с коледен спектакъл


В навечерието на коледните и новогодишни празници в читалище «Напредък» в Пирдоп се състоя празничният спектакъл «В очакване на Рождество», в рамките на празничния календар на общината.  

Непосредствено преди спектакъла с тържествена церемония бяха запалени празничните светлини в града. Пред читалищната сграда се събраха множество граждани и гости. Вокална група „Астроида" поздрави събралото се множество. Кметът Ангел Геров и две джуджета отброиха до 12 с пожелания за здраве, любов, берекет и успехи, и градът грейна предпразнично. Музикален поздрав отправиха и вокална група „Фантазия" с ръководител Марияна Върбанова.

Присъстващите се пренесоха в читалището, където ги посрещна коледен благотворителен базар на ученици от СУ „Саво Савов" и младите червенокръстци към училището, на възпитаници от ПГМЕ, от ПГТХТ и на членове на арт клуба към ЧПГЧО - Челопеч. Те бяха изработили разнообразни коледни украси, сувенири и лакомства. Средствата от базара ще бъдат предоставени за закупуване на отоплителни уреди за детското отделение на болницата в града.

Големият салон на читалището се изпълни с многобройна публика за спектакъла. От сцената се изявиха талантливите самодейци от вокална група „Астроида" с ръководител Цветина Грамова, детска градина „Карло и Пека Чоконяни", школа по модерен балет „Диамант" с ръководител Моника Бельова, школа по спортни танци „Средногорие Данс" с ръководител Стойчо Соколов, школа по пиано с ръководител Николай Пефев, школа по китара с ръководител Милен Джуров, детски танцов състав „Илинден" с ръководители Илиян Николов и Моника Бельова, детски танцов състав „Средногорска младост" с ръководител Евгения Ралчева, вокална група „Шарени мъниста" с ръководител Марияна Върбанова, мъжка вокална група „Нашенци" с ръководител Кузман Кузманов, вокална група за стари градски песни и шлагери „Средногорски славеи" с ръководител Кузман Кузманов, Смесен битов хор с ръководител Кузман Кузманов и клуб „Шарено хоро" с ръководител Евгения Ралчева.

В края на спектакъла кметът Геров благодари на самодейците и поднесе цветя на ръководителите им.


Текст: ТВ "Средногорие Медия"

Снимки: в. "Камбана"

ГАЛЕРИЯ


2018-12-18