DSC 8759 2 

15 септември е! И тази година официалните тържества се проведоха в условия на извънредна епидемична обстановка. Въпреки че първият учебен ден премина при засилени мерки за сигурност, това не помрачи най-хубавия празник на българското училище.

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров беше гост на откриването на учебната 2021-2022 година в училищата на територията на общината. На церемониите присъстваха още председателят на Общински съвет - Пирдоп Васил Кафеджиев, общинският съветник Станислав Готев и зам.-кметът Мария Шентова.

По традиция тържествата започнаха с издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България и посрещане на училищните знамена. Директорите приветстваха старите и новите си възпитаници, като им пожелаха новата учебна година да е присъствена и да няма затворени български училища.

В приветствието си г-н Геров за пореден път оцени високо постиженията и качеството на образованието в пирдопските училища и пожела на добър час през новата учебна година.

Рано сутринта кметът посети детските градини в Пирдоп, за да присъства на откриването на учебната година и за най-малките жители на общината, които зарадваха своите родители и гости с празнична програма, посветена на първия учебен ден.