1646049005037w

Областният управител на Софийска област Иван Иванов проведе работна среща в Пирдоп с кмета на общината Ангел Геров. Визитата беше част от поредицата посещения на г-н Иванов в общините от Средногорието и областта. Той бе придружаван от главния секретар Мая Цанова и Румяна Петрова - връзки с обществеността. В срещата взеха участие председателят на ОбС-Пирдоп Васил Кафеджиев и кметът на Душанци Златка Кънева.

Г-н Геров представи община Пирдоп с богатото й културно-историческо наследство и именити личности. Запозна гостите с емблематични забележителности от национално и местно значение - църквата „Св. Успение Богородично“ с над 200-годишна история, Еленската базилика, Музей „Пушкарова къща“, Начално училище-паметник „Тодор Влайков“ и други. Г-н Иван Иванов прие поканата на кмета да бъде гост на 30-тото юбилейно издание на „Влайкови дни“, което ще се проведе през 2022 г.

Златка Кънева разказа за Душанския язовир, моста „Куфарита, църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ и други туристически обекти в с. Душанци.

Кметът Ангел Геров потърси съдействие от областната управа за запазването на Еленската базилика и отново постави въпроса за проблемите с рушащата се къща-музей на Никола Пушкаров. Областният управител пое ангажимент да съдейства за благоприятното разрешаване на тези въпроси и отбеляза, че вратата му е отворена за община Пирдоп по всякакъв повод.

1646049005084w