IMG 9306
Снимка: в. "Камбана"

На 14 февруари кметът Ангел Геров беше домакин на тържество, организирано от Община Пирдоп за двойки, които през настоящата 2023 г. отбелязват 50 години съвместен живот. В Деня на любовта четири семейства участваха в общ ритуал и подновиха брачните си обети в присъствието на длъжностните лица по гражданско състояние Анета Вельова, Нели Самарджиева и Теодора Чолакова.

В празничната вечер бяха пресъздадени всички основни моменти от сватбения ритуал - първата целувка, първата брачна наздравица и първият брачен танц. Всяко семейство подписа Златен договор за щастлив семеен живот и съпрузите си обещаха да са един до друг и в следващите 50 години, да бъдат приятели и партньори в живота - сега и завинаги.

Тази година шест семейства от Пирдоп и едно от Душанци, сключили своя граждански брак през 1973 г., честват празника на златната любов. Семействата Луко и Пенка Карамихови, Васил и Тота Тодорови, Георги и Радка Креневи и Иван и Гена Иванови отново се врекоха във вечна вярност след 50 години семеен живот. Кметът Ангел Геров ги поздрави и им пожела още дълги години съвместен живот, изпълнен с любов, щастие и разбирателство. На всяка двойка г-н Геров подари златна монета, бутилка шампанско и книжка с рецепти за щастлив семеен живот.  

Двойките приеха благопожелания и от присъстващите на празника зам.-кметове на община Пирдоп Мария Шентова и Иван Щаплев, председателят на ОбС-Пирдоп Васил Кафеджиев, кметът на Душанци Златка Кънева, секретарят на общината Мариана Стоянова и Иванка Георгиева – дългогодишен служител „Обредни дейности“ в Община Пирдоп.

Празничната вечер продължи с изискан коктейл, наздравици за здравето на златните семейства  и с пожеланието заедно да отпразнуваме Диамантената им сватба.

Семействата Димитър и Нонка Димитрови, Зако и Райна  Георгиеви и Георги и Ангелина Лачеви, които не успяха да присъстват на тържеството, ще бъдат посетени от длъжностни лица по гражданско състояние, за да им връчат златните договори и да ги уважат с подаръци.