Два контейнера за стари дрехи с вместимост 1.8 куб. м. бяха поставени на възлови места в град Пирдоп.

709- Югозападната страна на автогарата (до павилиона за вестници).
- Северната страна на бар "Средна гора".
В тях ще могат да бъдат събирани (изхвърляни) стари дрехи, обувки, спално бельо, играчки, кърпи и завеси.
Старите текстилни отпадъци трябва да бъдат чисти, опаковани в торба, която да може да премине през плъзгащия се отвор на контейнера. Съдовете са метални и са конструирани така, че да не може да се вади тяхното съдържание.

Повторната употреба е най-екологичното продължаване на живота на текстила, тъй като за него се изисква най-малко допълнителен ресурс и енергия. Събраните дрехи се сортират и според своето състояние намират реализация на следващи пазари. По-голямата част от годните за употреба дрехи, събрани в България, се реализират в страни с по-нисък стандарт на живот. Основната цел е всяка дреха да намери собственик, който има нужда точно от нея и би я носил, удължавайки жизнения ѝ цикъл.

Има известно количество текстилни отпадъци, които са негодни за употреба под формата на дрехи, но могат да бъдат оползотворени като парцали. Това са памучни тъкани, които са незаменим консуматив в различните индустриални предприятия, цеховете за металообработка, корабостроене, печатници, сервизи, автомивки и др.