IMG 20230524 113057

В Деня на славянската писменост и българската просвета и култура - 24 май, традиционните „Влайкови дни 2023" бяха закрити с официална церемония по награждаване на изявени ученици от училищата на територията на община Пирдоп. 31-то издание на културните празници на Пирдоп се проведе в периода 11 - 24 май.

Най-светлият български празник събра на площада пред откритата сцена в центъра на града пирдопчани и гости от Средногорието. С шествие по улиците, начело с училищните знаменосци, се строиха представителни групи на учебните заведения на територията на община Пирдоп.

Празнични приветствия поднесоха кметът Ангел Геров и председателят на ОбС-Пирдоп Васил Кафеджиев. Те наградиха отличниците и талантливите деца на община Пирдоп, постигнали високи резултати в различни области на регионално и национално ниво.

По предложение на педагогическите съвети, Община Пирдоп присъди отличието „Ученик на 2023 година“ на:
Божидара Пачева, IV “в” клас, НУ “Тодор Влайков” - гр. Пирдоп
Християн Николов, XII “а” клас, СУ “Саво Савов” - гр. Пирдоп
Милен Николов, XII клас, ПГМЕ - гр. Пирдоп
Александрина Захариева, XII “а” клас, ПГТХТ “Никола Димов” - гр. Пирдоп

Благодарствени грамоти и скромен подарък от кмета на община Пирдоп получиха двете Райки - Даниела Венкова и Елина Василева, които тази година бяха лице на Влайковите дни.

Община Пирдоп благодари на всички фирми и граждани, дарили средства за провеждането на „Влайкови дни ’2023“ и им пожелава здраве, просперитет и успешни начинания.

„Влайкови дни 2023" бяха закрити с празничен концерт на гостуващите изпълнители от Националния ансамбъл за народни песни и танци "Филип Кутев".