IMG 20231020 130224

На 21 октомври 2023 г. (събота) в м. Борова гора край гр. Пирдоп ще се проведе Националното първенство по крос-кънтри. Организатор на събитието е Община Пирдоп, със съдействието на СКЛА „Средногорски атлет” - Пирдоп и Българска федерация по лека атлетика.

Над 300 атлети от цялата страна са в предварителните заявки. Спортната надпревара ще излъчи националните шампиони във всички възрасти и ще бъде селекция за Балканския шампионат по крос-кънтри, който ще се проведе на същото трасе на 11 ноември.

Днес градът ни е домакин на техническа конференция, на която ще се обсъдят теми, свързани с подготовката и провеждането на първенството. Временно изпълняващата длъжността кмет на община Пирдоп Мария Шентова приветства спортния директор на Българска федерация лека атлетика Диян Драшков и колегите му спортни деятели, като им пожела спорна работа и отправи пожелания за утрешната надпревара.

Г-н Драшков благодари на Община Пирдоп за съдействието и организацията на събитието и сподели, че последното балканско първенство се е провело в далечната 2008 г. в гр. Шумен.