DSC 1984

Събитията по повод 155-та годишнина от основаването на НЧ „Напредък 1869“ продължават. Вечерта на 21 май се състоя концерт-спектакълът „Пъстра палитра“, с който самодейните колективи поздравиха публиката на „Влайкови дни 2024“. Салонът на културната институция се изпълни с множество зрители. В поредната Влайкова вечер пред тях се разкри богатството от цветове, музика и ритъм, които изпълнителите щедро раздаваха чрез своето изкуство.

Над 100 самодейци от 10 танцови и певчески състава се изявиха на читалищната сцена - „Средногорска младост”, „Камертон”, Школа за модерни танци, Група за стари градски песни, „Илинден”, „Диамант”, Смесен битов хор, „Шарени мъниста”, „Нашенци” и „Шарено хоро”. В края на концерта всички участници се събраха на сцената за финален поклон под бурните аплодисменти на публиката.

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров се присъедини към овациите, като изказа своята благодарност към творческите колективи и техните ръководители.

Тази вечер – 22 май, от 18.30 ч. Читалищен театър „Христо Бамбеков“ ще представи пред пирдопската публика премиера на театралната постановка „Рейс“ от Станислав Стратиев.