20191203 123223Днес кметът на община Пирдоп Ангел Геров и председателят на ОбС-Пирдоп Васил Кафеджиев поздравиха своите съграждани в неравностойно положение по повод 3 декември - Международния ден на хората с увреждания. Те посетиха работещите в Общинска фирма „Пролет" и Дома за пълнолетни лица със сетивни нарушения, след което уважиха празника на Общинската организация на инвалидите в Пирдоп. На тържеството присъстваха и общинските съветници Десислава Толинова и Станислав Готев.


През настоящата 2019 г. се навършват и 30 години от основаването на Съюза на инвалидите в България. Председателят на организацията Надка Неофитова поздрави присъстващите с юбилея и с отбелязването на деня, в който цялата ни общественост засвидетелства уважението си към хората с увреждания.
Кметът Геров също поднесе своите поздравления по повод празника и пожела по много от най-ценното за всеки - здравето. Той увери съгражданите си, че ще продължи да изпълнява поетия ангажимент за провеждане на ежемесечните срещи, на които се обсъждат проблемите на хората с увреждания в Пирдоп и се търсят начини за тяхното разрешаване.
Г-н Геров заяви, че до другата седмица ще се реши проблемът с липсата на вода и клубът на инвалидите ще заработи в пълния си капацитет. Същевременно ще бъде подменена и подовата настилка в помещението.
Приветствия към домакините по повод празника отправиха председателят на общинския съвет Васил Кафеджиев и съветниците Станислав Готев и Десислава Толинова.
Тържеството продължи с музикална програма в изпълнение на групата за стари градски песни „Средногорски славеи“, с ръководител маестро Кузман Кузманов.