20200213 100002 HDR

Днес се навършват 155 години от рождението на именития пирдопчанин Тодор Влайков. По този повод Начално училище-паметник "Тодор Г. Влайков" отбеляза с тържествено честване патронния си празник. Гости на събитието бяха кметът на община Пирдоп Ангел Геров, председателят на ОбС-Пирдоп Васил Кафеджиев, общински съветници, кметът на км. Душанци Златка Кънева, директори на училища, преподаватели, родители и граждани.

Възпитаниците на учебното заведение и техните преподаватели отдадоха почит на своя патрон. Те бяха подготвили кратко представяне на живота и творчеството на Влайков, в което припомниха защо всички трябва да се гордеем с делото и примера на неговия живот.

Директорът на училището Евдокия Богданова приветства присъстващите ученици и гости на събитието. Тя обяви резултатите от посветения на празника литературен конкурс „Моето училище – моят втори дом“ и връчи грамоти на отличените четвъртокласници. На първо място е класирана творбата на Деяна Димитрова, второ и трето място са присъдени на Росица Панова и Елена Горанова. Всички участници в конкурса получиха грамоти за участие.

Честването завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Дядо Влайков в центъра на града.