20200915 092609

15 септември е! Днес учебната година започна в условия на извънредна епидемична обстановка. Официални тържества имаше само за учениците от първи, пети и осми клас. Въпреки че първият учебен ден премина при засилени мерки за сигурност, това не помрачи най-хубавия празник на българското училище.

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров беше гост на откриването на учебната 2020-2021 година в училищата на територията на общината. На церемониите присъстваха още председателят на Общински съвет - Пирдоп Васил Кафеджиев и зам.-кметът Мария Шентова.

По традиция тържествата започнаха с издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България и посрещане на училищните знамена. Директорите приветстваха новите си възпитаници и им пожелаха новата учебна година да е присъствена и да няма затворени български училища.

В приветствието си г-н Геров за пореден път оцени високо постиженията и качеството на образованието в пирдопските училища и пожела на добър час през новата учебна година.

Рано сутринта кметът посети детските градини в Пирдоп, за да присъства на откриването на учебната година и за най-малките жители на общината, които зарадваха своите родители и гости с празнична програма, посветена на първия учебен ден.