2019-03-12  

Покана: Спортен празник на Пирдоп...

ПОКАНА ДА ПОСРЕЩНЕМ ЗАЕДНО ПРОЛЕТТА! 2019-03-12 ...

2019-03-11  

Сирница в Пирдоп ...

Сирница в Пирдоп Страшни кукери и сирнишки огън изгониха злото и лошотията от Пирдоп На...

2019-03-07  

Кметът посрещна участници в програмата...

Кметът посрещна участници в програмата „Еразъм+" В Община Пирдоп гостуваха ученици от България, Македония и Румъния,...

2019-03-22  

Покана за заседание на ОбС-Пирдоп...

П О К А Н А  На основание чл.25, т.1 от ЗМСМА свиквам ОбС-Пирдоп на редовно...

2019-03-20  

Съобщение от ОСЗ- Пирдоп ...

СЪОБЩЕНИЕ Общинска служба по земеделие - Пирдоп, уведомява всички земеделски стопани, че на 25.03.2019 г. /понеделник/...

2019-03-18  

Кампания за събиране на масови...

ОБЩИНА ПИРДОП СЪВМЕСТНО С ОРГАНИЗАЦИИ ПО ОПОЛЗОТВОРЯВАНЕ НА МАСОВО  РАЗПРОСТРАНЕНИ ОТПАДЪЦИ, С КОИТО ИМА СКЛЮЧЕНИ ДОГОВОРИ     СЪОБЩЕНИЕ  Уведомяваме всички...

 
 
 

Пътищата в гр. Пирдоп и с. Душанци са проходими при зимни условия

Уважаеми съграждани,

Уведомяваме Ви, че всички улици на територията на община Пирдоп са почистени, с изключение на тези, по които има паркирани автомобили, които възпрепятстват работата на снегопочистващата техника (напр. ул. „Димитър Ненов"). Главните и стръмните улици са опесъчени.

Тротоарите в централната градска част са почистени от служители на Община Пирдоп. Приканваме всички граждани и собственици на жилищни и търговски обекти да прояват отговорност и да организират снегопочистването на подходите към сградите, за да се осигури безпрепятствено преминаване по тротоарите.

Непочистените тротоари затрудняват придвижването на пешеходците и ги принуждават да се движат по уличните платна, което създава предпоставки за злополуки и пътно-транспортни произшествия.

Припомняме, че съгласно Наредбата за обществения ред на територията на община Пирдоп, се задължават управителите на търговските дружества, едноличните търговци, учреждения и обществени организации, собствениците или наемателите на сгради и търговски обекти да отстраняват снега по тротоарите и пространствата, прилежащи към сградите и търговските обекти, както и да отстраняват ледените висулки и създаващите пречки за преминаването на пешеходци натрупвания от сняг.

С оглед на очакваните нови снеговалежи и застудяване, приканваме шофьорите в града да паркират така, че автомобилите да не пречат на работата на снегорините.   

Призоваваме за Вашето съдействие и търпение до стабилизиране на метеорологичната обстановка.

Общинска администрация - Пирдоп

2018-02-27