2019-03-12  

Покана: Спортен празник на Пирдоп...

ПОКАНА ДА ПОСРЕЩНЕМ ЗАЕДНО ПРОЛЕТТА! 2019-03-12 ...

2019-03-11  

Сирница в Пирдоп ...

Сирница в Пирдоп Страшни кукери и сирнишки огън изгониха злото и лошотията от Пирдоп На...

2019-03-07  

Кметът посрещна участници в програмата...

Кметът посрещна участници в програмата „Еразъм+" В Община Пирдоп гостуваха ученици от България, Македония и Румъния,...

2019-03-18  new

Кампания за събиране на масови...

ОБЩИНА ПИРДОП СЪВМЕСТНО С ОРГАНИЗАЦИИ ПО ОПОЛЗОТВОРЯВАНЕ НА МАСОВО  РАЗПРОСТРАНЕНИ ОТПАДЪЦИ, С КОИТО ИМА СКЛЮЧЕНИ ДОГОВОРИ     СЪОБЩЕНИЕ  Уведомяваме всички...

2019-03-15  

Съобщение от МВР ...

Съобщение от МВР Министерството на вътрешните работи, Дирекция "Комуникационни и информационни системи", съобщава, че на 01.04.2019...

2019-03-12  

Технически прегледи на земеделска и...

ОБЯВА На 20.03.2019 г. от 09.30 до 12.00 ч. на Автогара - гр. Пирдоп ще се...

 
 
 

Пирдоп посрещна пролетта

За поредна година пролетният спортен празник на град Пирдоп премина под мотото „Да посрещнем заедно пролетта!". Ежегодното мероприятие, организирано от Община Пирдоп и ТД "Паскал", по традиция се проведе в местността Борова гора.

В уречения час на мястото се събраха общинското ръководство и администрация, множество ученици, спортисти от местни спортни клубове, жители и гости на града. Кметът Ангел Геров приветства своите съграждани и им пожела весел празник. Официално беше посрещната Пролетта, която дойде на кон и поздрави присъстващите. Както повелява традицията, кметът спази пролетния обичай и търколи питка, за да е здрава и плодородна годината.

Гости на празника бяха изпълнителите от Клуб „Шарено хоро", с ръководител Евгения Ралчева и каратеките от Карате клуб „Френдшип" с треньор сенсей Ресми Бобев.

Те „подгряха" присъстващите с народни танци и демонстрация на бойни изкуства. След тяхната изява беше даден старт на спортната надпревара в игрите, посветени на настъпилата пролет. Те бяха организирани в дисциплините „теглене на въже", „скачане с чували", „вдигане на пудовка", „канадска борба", дартс, щафетни игри и други.

За първи път по време на празника се състояха срещи по класическа борба. Борци от Спортен клуб „Стоян Николов" - гр. Златица, с треньор Иван Нешков, премериха сили със Спортен клуб по борба - гр. Етрополе.

Спазването на регламента се съблюдаваше от Ресми Бобев, който имаше грижата състезанията да протекат с нужната дисциплина и за излъчване на победител във всяка категория. Участниците бяха разделени в различни възрастови групи. Желаещите да участват бяха много и се получи оспорвана надпревара.

За победителите имаше осигурени награди от Община Пирдоп, а сред всички участници в спортните игри се разигра томбола за голямата награда - мобилен телефон.

2018-04-02

ГАЛЕРИЯ