2019-03-12  

Покана: Спортен празник на Пирдоп...

ПОКАНА ДА ПОСРЕЩНЕМ ЗАЕДНО ПРОЛЕТТА! 2019-03-12 ...

2019-03-11  

Сирница в Пирдоп ...

Сирница в Пирдоп Страшни кукери и сирнишки огън изгониха злото и лошотията от Пирдоп На...

2019-03-07  

Кметът посрещна участници в програмата...

Кметът посрещна участници в програмата „Еразъм+" В Община Пирдоп гостуваха ученици от България, Македония и Румъния,...

2019-03-18  new

Кампания за събиране на масови...

ОБЩИНА ПИРДОП СЪВМЕСТНО С ОРГАНИЗАЦИИ ПО ОПОЛЗОТВОРЯВАНЕ НА МАСОВО  РАЗПРОСТРАНЕНИ ОТПАДЪЦИ, С КОИТО ИМА СКЛЮЧЕНИ ДОГОВОРИ     СЪОБЩЕНИЕ  Уведомяваме всички...

2019-03-15  

Съобщение от МВР ...

Съобщение от МВР Министерството на вътрешните работи, Дирекция "Комуникационни и информационни системи", съобщава, че на 01.04.2019...

2019-03-12  

Технически прегледи на земеделска и...

ОБЯВА На 20.03.2019 г. от 09.30 до 12.00 ч. на Автогара - гр. Пирдоп ще се...

 
 
 

В Пирдоп грейнаха празничните светлини

Самодейните състави откриха
празничните събития с коледен спектакъл


В навечерието на коледните и новогодишни празници в читалище «Напредък» в Пирдоп се състоя празничният спектакъл «В очакване на Рождество», в рамките на празничния календар на общината.  

Непосредствено преди спектакъла с тържествена церемония бяха запалени празничните светлини в града. Пред читалищната сграда се събраха множество граждани и гости. Вокална група „Астроида" поздрави събралото се множество. Кметът Ангел Геров и две джуджета отброиха до 12 с пожелания за здраве, любов, берекет и успехи, и градът грейна предпразнично. Музикален поздрав отправиха и вокална група „Фантазия" с ръководител Марияна Върбанова.

Присъстващите се пренесоха в читалището, където ги посрещна коледен благотворителен базар на ученици от СУ „Саво Савов" и младите червенокръстци към училището, на възпитаници от ПГМЕ, от ПГТХТ и на членове на арт клуба към ЧПГЧО - Челопеч. Те бяха изработили разнообразни коледни украси, сувенири и лакомства. Средствата от базара ще бъдат предоставени за закупуване на отоплителни уреди за детското отделение на болницата в града.

Големият салон на читалището се изпълни с многобройна публика за спектакъла. От сцената се изявиха талантливите самодейци от вокална група „Астроида" с ръководител Цветина Грамова, детска градина „Карло и Пека Чоконяни", школа по модерен балет „Диамант" с ръководител Моника Бельова, школа по спортни танци „Средногорие Данс" с ръководител Стойчо Соколов, школа по пиано с ръководител Николай Пефев, школа по китара с ръководител Милен Джуров, детски танцов състав „Илинден" с ръководители Илиян Николов и Моника Бельова, детски танцов състав „Средногорска младост" с ръководител Евгения Ралчева, вокална група „Шарени мъниста" с ръководител Марияна Върбанова, мъжка вокална група „Нашенци" с ръководител Кузман Кузманов, вокална група за стари градски песни и шлагери „Средногорски славеи" с ръководител Кузман Кузманов, Смесен битов хор с ръководител Кузман Кузманов и клуб „Шарено хоро" с ръководител Евгения Ралчева.

В края на спектакъла кметът Геров благодари на самодейците и поднесе цветя на ръководителите им.


Текст: ТВ "Средногорие Медия"

Снимки: в. "Камбана"

ГАЛЕРИЯ


2018-12-18