2019-10-11  

Децата в Пирдоп ще играят...

Децата в Пирдоп ще играят на нови катерушки Завърши монтирането на детски съоръжения в град Пирдоп....

2019-10-09  

Община Пирдоп приключи проекта за...

Община Пирдоп приключи проекта за ремонт на детските градини Днес официално беше открит филиал „Снежанка"...

2019-10-03  

Пожарът на депото за ТБО...

Пожарът на депото за ТБО е локализиран. Няма опасност за населението. Уважаеми съграждани, В началото на...

2019-10-10  

Свободни работни места в БТ-Пирдоп...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП,АКТУАЛНИ КЪМ 09.10.2019 г. 1. ХИГИЕНИСТ ...

2019-10-07  

Съобщение за нарушено водоподаване ...

СЪОБЩЕНИЕ Във връзка с планираната цялостна подмяна на канализационните тръби на ул. "Гео Милев" в...

2019-10-04  

...

СЪОБЩЕНИЕ УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, Изпасването на трайните ливади и пасища е полезно, когато се прави правилно, след укрепването на...

 
 
 

Сградата на филиал „Невена Генчева" посрещна децата напълно обновена

С тържествен водосвет, празнична програма и символично прерязване на трикольорната лента днес отвори врати напълно обновената сграда „Невена Генчева" към ДГ „Пека и Карло Чоконяни".

Гости на официалната церемония бяха народният представител Лало Кирилов, кметът на община Пирдоп Ангел Геров и Драга Сапунджиева от Аурубис България. Присъстваха директорът на ДГ „Чоконяни" Дамянка Алипиева, пом.-директорът Анка Цветкова, представители на фирмата-изпълнител, колеги от филиалите към детското заведение и гости на събитието. За родителите специално е организиран Ден на отворените врати.

Филиал „Невена Генчева" е първият завършен обект от проекта „Ремонт на общинска образователна инфраструктура - ДГ „Пека и Карло Чоконяни", ведно със сгради „Невена Генчева" и „Снежанка", гр. Пирдоп", по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г. Успешното му изпълнение преобрази сградата и я превърна в уютен и приветлив дом за най-малките жители на общината. Общата стойност на проекта е 1 534 176 лв.

Директорът Дамянка Алипиева откри тържеството. Тя честити придобивката и благодари на кмета Ангел Геров и Община Пирдоп за успешно реализирания проект. Той стартира в края на м. август 2018 г. с откриване на строителната площадка.


Реализираните дейности осигуряват модерна, функционална, здравословна и енергийно ефективна материална база. За този кратък период бяха извършени: ремонт на покрива, хидро- и топлоизолация, подмяна на интериорни и екстериорни дограми, подмяна на отоплителната система, монтаж на термо-соларна система, боядисване на стени и тавани, полагане на вътрешна и външна фасадна мазилка, изградена нова рампа за достъпна среда и др.

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров благодари на всички, които спомогнаха за успешното и в срок изпълнение на проекта. Той подчерта ролята на общинската администрация за реализирането му и сподели, че със съдействието на г-н Лало Кирилов, от Министерство на образованието са отпуснати 60 000 лв. извън проекта за подмяна на подовите настилки в трите детски градини.

Кметът обърна внимание на качественото изпълнение на ремонтните дейности и поздрави фирмата-изпълнител за отличната работа. Г-н Геров обяви, че към края на текущия месец ще започне ремонтът в сградата на ДГ „Чоконяни", а на 15.09.2019 г. и трите детски градини ще бъдат „чисто нови".

Лентата на обновеното детско заведение прерязаха Лало Кирилов и Ангел Геров. След церемонията гостите имаха възможност да разгледат обновените помещения, а децата от подготвителната група ги поздравиха със специално подготвена програма.

Отец Недко отслужи тържествен водосвет, честити придобивката и благослови всички за здраве.

2019-02-04