2019-06-10  

Община Пирдоп с ежегодна акция...

Община Пирдоп с ежегодна акция по облагородяване на града В края на миналата седмица служителите от...

2019-06-03  

Тържествено честване Деня на Ботев...

Тържествено честване Деня на Ботев В навечерието на Деня на Ботев, с тържествено поклонение в двора...

2019-06-03  

Кметът Ангел Геров закри втория...

Кметът Ангел Геров закри втория сезон на първенството по мини-футбол „Лига Средногорие" Победител във второто...

2019-06-14  

Покана за редовно заседание на...

ПОКАНА На основание чл.25, т.1 от ЗМСМА, свиквам Общински съвет - Пирдоп на редовно заседание,...

2019-06-14  

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, за периода 17-21 юни 2019 г. ...

2019-06-13  

Свободни работни места в БТ...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП,АКТУАЛНИ КЪМ 12.06.2019 г. ...

 
 
 

141 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ
В Пирдоп тържествено отбелязахме националния празник

С тържествено честване и поклонение пред паметните места в града пирдопчани отбелязаха националния празник на България - 3 март. На събитието присъстваха общински съветници, служители от администрацията, ученици, представители на образователни и културни институции, политически партии, организации и граждани. Официален гост бе народният представител Лало Кирилов.

Националният трибагреник бе издигнат от знаменосците на Начално училище-паметник „Тодор Влайков", а присъстващите застанаха мирно при изпълнението на химна на Република България.

Прозвучаха патриотични песни в изпълнение на хора при НЧ „Напредък 1869", с художествен ръководител маестро Кузман Кузманов.

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров поздрави присъстващите и им честити празника. В словото си той припомни паметните събития от преди 141 години и саможертвата на загиналите за Освобождението.

Г-н Геров връчи награди на победителите в ученическия конкурс „Какво за мен е трети март", организиран от читалищната библиотека.

Честването продължи с великолепното изпълнение на актьора Кирил Ефремов, който завладя присъстващите с кратък поетичен рецитал, посветен на Освобождението.

Традиционното поклонение тръгна от паметника на опълченците в двора на НУ "Тодор Влайков", продължи пред паметника на кап. Михаил Баторски в двора на храм „Свето Успение Богородично" и завърши пред паметника на Тодор Влайков. Присъстващите коленичиха в безмълвен поклон пред саможертвата на загиналите герои. На светите места бяха положени венци и цветя.

2019-03-05

ГАЛЕРИЯ