2019-10-11  

Децата в Пирдоп ще играят...

Децата в Пирдоп ще играят на нови катерушки Завърши монтирането на детски съоръжения в град Пирдоп....

2019-10-09  

Община Пирдоп приключи проекта за...

Община Пирдоп приключи проекта за ремонт на детските градини Днес официално беше открит филиал „Снежанка"...

2019-10-03  

Пожарът на депото за ТБО...

Пожарът на депото за ТБО е локализиран. Няма опасност за населението. Уважаеми съграждани, В началото на...

2019-10-18  new

Обява до заинтересованите лица и...

Уведомление за инвестиционно предложение (свали файл) ОБЯВА до заинтересованите лица и общественост На основание чл.4, ал.2 от Наредбата за условията...

2019-10-16  

Местни избори - списък на...

СПИСЪК НА ЗАЛИЧЕНИТЕ ЛИЦА от избирателните списъци в изборите за общински съветници и за кметове...

2019-10-16  

Мести избори - гласуване на...

Заповед №478/16.10.2019 г. - Относно: Определяне на секции за гласуване на хора с увреждания на...

 
 
 

141 ГОДИНИ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ
В Пирдоп тържествено отбелязахме националния празник

С тържествено честване и поклонение пред паметните места в града пирдопчани отбелязаха националния празник на България - 3 март. На събитието присъстваха общински съветници, служители от администрацията, ученици, представители на образователни и културни институции, политически партии, организации и граждани. Официален гост бе народният представител Лало Кирилов.

Националният трибагреник бе издигнат от знаменосците на Начално училище-паметник „Тодор Влайков", а присъстващите застанаха мирно при изпълнението на химна на Република България.

Прозвучаха патриотични песни в изпълнение на хора при НЧ „Напредък 1869", с художествен ръководител маестро Кузман Кузманов.

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров поздрави присъстващите и им честити празника. В словото си той припомни паметните събития от преди 141 години и саможертвата на загиналите за Освобождението.

Г-н Геров връчи награди на победителите в ученическия конкурс „Какво за мен е трети март", организиран от читалищната библиотека.

Честването продължи с великолепното изпълнение на актьора Кирил Ефремов, който завладя присъстващите с кратък поетичен рецитал, посветен на Освобождението.

Традиционното поклонение тръгна от паметника на опълченците в двора на НУ "Тодор Влайков", продължи пред паметника на кап. Михаил Баторски в двора на храм „Свето Успение Богородично" и завърши пред паметника на Тодор Влайков. Присъстващите коленичиха в безмълвен поклон пред саможертвата на загиналите герои. На светите места бяха положени венци и цветя.

2019-03-05

ГАЛЕРИЯ