2019-10-11  

Децата в Пирдоп ще играят...

Децата в Пирдоп ще играят на нови катерушки Завърши монтирането на детски съоръжения в град Пирдоп....

2019-10-09  

Община Пирдоп приключи проекта за...

Община Пирдоп приключи проекта за ремонт на детските градини Днес официално беше открит филиал „Снежанка"...

2019-10-03  

Пожарът на депото за ТБО...

Пожарът на депото за ТБО е локализиран. Няма опасност за населението. Уважаеми съграждани, В началото на...

2019-10-18  new

Обява до заинтересованите лица и...

Уведомление за инвестиционно предложение (свали файл) ОБЯВА до заинтересованите лица и общественост На основание чл.4, ал.2 от Наредбата за условията...

2019-10-16  

Местни избори - списък на...

СПИСЪК НА ЗАЛИЧЕНИТЕ ЛИЦА от избирателните списъци в изборите за общински съветници и за кметове...

2019-10-16  

Мести избори - гласуване на...

Заповед №478/16.10.2019 г. - Относно: Определяне на секции за гласуване на хора с увреждания на...

 
 
 

Отбелязахме Деня на победата
с поклонение пред паметника на загиналите летци

В навечерието на 9 май, Денят на победата бе отбелязан с поклонение пред паметника на загиналите през Втората световна война руски пилоти, който се намира на пътя между Душанци и Антон.

Събитието беше уважено от зам.-кмета на община Пирдоп Вера Бойчева, кмета на с. Душанци Валентин Петров, секретаря на община Пирдоп Николина Божкова, Анастасия Кабанова - пресаташе и Фаина Усова - трети секретар в посолството на Руската федерация у нас, Кирил Шакрачки - председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Софийска област, ветеранът Иван Станчев Иванов, членове на ОбС на БАС - Пирдоп и Клуб „Русофили", общински служители и граждани от района.

По повод годишнината възпоменателно слово произнесе историкът Евгения Николова.

Г-жа Усова прочете обръщение към присъстващите по случай Деня на победата от името на посланика на Русия в България Анатолий Макаров.

Паметта на загиналите за Отечеството беше почетена с едноминутно мълчание и падане на колене. Поклонението завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите летци.

Иван Иванов, Никола Спасов и Стойчо Стойчев са тримата останали ветерани от Пирдоп и Душанци. По случай празника кметът Ангел Геров изпрати поздравителни адреси, с които им честити 74. годишнина от победата над фашизма и Деня на храбростта. От негово име зам.-кметът Вера Бойчева връчи поздравителния адрес на единствения присъстващ ветеран Иван Станчев Иванов. Община Пирдоп пожелава на тримата бойни другари да са живи, здрави и да пазят още дълги години своя силен и несломим дух.

2019-05-08