2019-05-23  

„Послание от детството“ - концерт...

„Послание от детството" 45 години ДГ „Пека и Карло Чоконяни" Снимка: в-к "Камбана" В рамките на „Влайкови...

2019-05-21  

Душанските състави се изявиха във...

Душанските състави се изявиха във „Влайкови дни" Като част от културните празници „Влайкови дни 2019", вечерта...

2019-05-21  

Представяне на книгата „Достоевски....

Представяне на книгата „Достоевски. Шекспир. Приключения зад сцената" в Пирдоп На 20 май във виртуалния...

2019-05-23  

Столична община обявява конкурс за...

ОБЯВА Столична община обявява конкурс за избор на експерт „Комуникация и информация" на Областен информационен център София-град...

2019-05-23  

Столична община обявява конкурс за...

ОБЯВА Столична община обявява конкурс за избор на експерт „Информационно обслужване и услуги" на Областен информационен център София-град...

2019-05-23  

Столична община обявява конкурс за...

ОБЯВА Столична община обявява конкурс за избор на експерт „Логистика и информация" на Областен информационен център София-град...

 
 
 

Кметът Ангел Геров откри Влайкови дни 2019


Мажоретките на НЧ "Тодор Влайков" поздравиха жителите и гостите на Пирдоп

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров даде начало на 27-то издание на „Влайкови дни" 2019. Събитието се състоя на 11 май на откритата сцена в центъра на Пирдоп.

В официалното си обръщение към жителите и гостите на града той представи акцентите на тазгодишните ни майски културни празници.

През 2019 г. в Пирдоп ще отбележим 200 г. от изграждането на храм „Св. Успение Богородично", 150 г. от основаването на НЧ „Напредък 1869", 85 г. Начално училище-паметник „Тодор Влайков", 45 г. ДГ „Пека и Карло Чоконяни" и  30 г. филиал „Снежанка". По повод годишнините на най-значимите духовни, културни и просветни институции в община Пирдоп, кметът връчи юбилейни плакети на техните ръководители.

Специално за откриването на Влайковите дни беше подготвена изложба-дарение на Николай Върбанов „Пирдоп на старите пощенски картички", която предложи на пирдопчани едно своеобразно пътуване назад в отминалите години и проследяваща промените в облика на града.

Ценната колекция бе дарена на община Пирдоп от г-н Върбанов, а ден преди това от печат излезе и книгата му „Пирдоп на старите пощенски картички". В знак на благодарност за щедрия му жест Николай Върбанов получи почетен плакет „Дарител на Община Пирдоп".

Изложбата и книгата бяха представени на пирдопската общественост от Любомир Юруков - историк, писател, колекционер и дарител.

Официалната церемония завърши с поднасяне на венци и цветя пред паметника Тодор Влайков.

Честитихме си 27-те Влайкови дни с пожелание за емоционални срещи с музикалното, танцовото и театралното изкуства.

Празникът продължи с изпълнения духов оркестър „Виво Монтана" - победител в 5 сезон на „България търси талант".

2019-05-13