2019-07-19  

Равносметка на мандата - разплатени...

РАВНОСМЕТКА НА МАНДАТА Разплатени са 5 млн. лв. наследени задължения По повод предстоящия празник...

2019-07-19  

Откриване на общинската база на...

С тържествен водосвет бе открита общинската база на звено БКС Кметът Ангел Геров и депутатът...

2019-07-19  

Поздравление за празника на Пирдоп...

Поздравление по повод празника на град Пирдоп   ЧЕСТИТ ДЕН НА ГРАД ПИРДОП!   УВАЖАЕМИ ПИРДОПЧАНИ, От името...

2019-07-19  

Покана за редовно заседание на...

ПОКАНА  На основание чл.25, т.1 от ЗМСМА, свиквам Общински съвет-Пирдоп на редовно заседание, което ще се проведе...

2019-07-16  

Свободни работни места в БТ-Пирдоп...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП,АКТУАЛНИ КЪМ 16.07.2019 г. 1....

2019-07-10  

Свободни работни места в БТ-Пирдоп...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП,АКТУАЛНИ КЪМ 10.07.2019 г.   РАБОТНИК ...

 
 
 

Община Пирдоп награди дейци на образованието и културата

В навечерието на Деня на славянската писменост и българската просвета и култура - 24 май, в салона на НЧ „Напредък 1869" се състоя тържествена церемония по награждаване на заслужили дейци на образованието и културата в община Пирдоп. Официален гост на събитието беше писателката Неда Антонова, която стана носител на V-тата Национална литературна награда на името на Тодор Влайков.

Тържествената вечер беше открита с поздрав от Николета Тодорова и Николета Василева, от ДГ „Чоконяни", филиал „Снежанка", с ръководители Татяна Божкова и  Цветанка Найденова. Празнични приветствия поднесоха кметът Ангел Геров и председателят на ОбС-Пирдоп Мария Шентова. Те изразиха своята благодарност към хората, посветили живота си на развитието и съхраняването на духовността и българщината в нашата община.

Официалната церемония по връчването на годишните награди на изявени учители, самодейци и деятели на културата бе изпълнена от кмета. По предложение на педагогическите съвети Община Пирдоп удостои с отличието „Учител на 2019 година" зам.-директорът на ДГ „Чоконяни" Анка Цветкова, учителите Евгения Николова - НУ „Тодор Влайков", Мариана Иванова - СУ „Саво Савов", Любомира Калчева - ПГТХТ „Никола Димов", Петя Даракова и Недка Вълчева - ПГМЕ Пирдоп.

По предложение на читалищните настоятелства Община Пирдоп присъди наградата "Културен деец на 2019 година" на Кристина Петкова, Цветана Балова, Наташа Динекова, Евгения Ралчева и Пенка Камберова.

Тази година специално отличие за принос към спортната слава на Пирдоп получиха Ресми Бобев, Ненко Андреев и Мартин Харалампиев.

Кулминацията на тържествената вечер бе удостояването с високата награда "Даскал Тодор Пирдопски" на заслужили педагози от община Пирдоп. По решение на Общински съвет - Пирдоп, тази година нейни носители са Вера Кузманова и Иван Стругов, за дългогодишната им цялостна и високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета. Наградите бяха връчени от кмета Ангел Геров, а председателят на общинския съвет Мария Шентова връчи паричните премии към тях.

По повод празника Община Пирдоп поздрави дейците на образованието и културата с концерт на обичаната певица Йорданка Христова.

2019-05-28