2019-10-11  

Децата в Пирдоп ще играят...

Децата в Пирдоп ще играят на нови катерушки Завърши монтирането на детски съоръжения в град Пирдоп....

2019-10-09  

Община Пирдоп приключи проекта за...

Община Пирдоп приключи проекта за ремонт на детските градини Днес официално беше открит филиал „Снежанка"...

2019-10-03  

Пожарът на депото за ТБО...

Пожарът на депото за ТБО е локализиран. Няма опасност за населението. Уважаеми съграждани, В началото на...

2019-10-18  new

Местни избори - Заповед за...

Заповед №489/18.10.2019 г. - Относно: Опазване на обществения ред във връзка с произвеждане на...

2019-10-18  new

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, за периода 21 - 25...

2019-10-18  new

Обява до заинтересованите лица и...

Уведомление за инвестиционно предложение (свали файл) ОБЯВА до заинтересованите лица и общественост На основание чл.4, ал.2 от Наредбата за условията...

 
 
 

Община Пирдоп награди дейци на образованието и културата

В навечерието на Деня на славянската писменост и българската просвета и култура - 24 май, в салона на НЧ „Напредък 1869" се състоя тържествена церемония по награждаване на заслужили дейци на образованието и културата в община Пирдоп. Официален гост на събитието беше писателката Неда Антонова, която стана носител на V-тата Национална литературна награда на името на Тодор Влайков.

Тържествената вечер беше открита с поздрав от Николета Тодорова и Николета Василева, от ДГ „Чоконяни", филиал „Снежанка", с ръководители Татяна Божкова и  Цветанка Найденова. Празнични приветствия поднесоха кметът Ангел Геров и председателят на ОбС-Пирдоп Мария Шентова. Те изразиха своята благодарност към хората, посветили живота си на развитието и съхраняването на духовността и българщината в нашата община.

Официалната церемония по връчването на годишните награди на изявени учители, самодейци и деятели на културата бе изпълнена от кмета. По предложение на педагогическите съвети Община Пирдоп удостои с отличието „Учител на 2019 година" зам.-директорът на ДГ „Чоконяни" Анка Цветкова, учителите Евгения Николова - НУ „Тодор Влайков", Мариана Иванова - СУ „Саво Савов", Любомира Калчева - ПГТХТ „Никола Димов", Петя Даракова и Недка Вълчева - ПГМЕ Пирдоп.

По предложение на читалищните настоятелства Община Пирдоп присъди наградата "Културен деец на 2019 година" на Кристина Петкова, Цветана Балова, Наташа Динекова, Евгения Ралчева и Пенка Камберова.

Тази година специално отличие за принос към спортната слава на Пирдоп получиха Ресми Бобев, Ненко Андреев и Мартин Харалампиев.

Кулминацията на тържествената вечер бе удостояването с високата награда "Даскал Тодор Пирдопски" на заслужили педагози от община Пирдоп. По решение на Общински съвет - Пирдоп, тази година нейни носители са Вера Кузманова и Иван Стругов, за дългогодишната им цялостна и високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета. Наградите бяха връчени от кмета Ангел Геров, а председателят на общинския съвет Мария Шентова връчи паричните премии към тях.

По повод празника Община Пирдоп поздрави дейците на образованието и културата с концерт на обичаната певица Йорданка Христова.

2019-05-28