2019-08-15  

Мъжкият хор на Класическата гимназия...

Мъжкият хор на Класическата гимназия гостува в Пирдоп По повод храмовия празник на църквата „Свето Успение Богородично",...

2019-08-15  

Пирдопската църква отбеляза храмовия си...

200 години храм „Св. Успение Богородично" Пирдопската църква отбеляза храмовия си празник На 15 август...

2019-08-09  

Лятна киновечер - София филм...

ПОКАНА НОВАТА филмова ВЕЧЕР е на 31 АВГУСТ! ОЧАКВАМЕ ВИ! 31 август, 20:00 ч. - ШОКОВО СЪСТОЯНИЕ,...

2019-08-22  new

Свободни работни места в БТ-Пирдоп...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП,АКТУАЛНИ КЪМ 21.08.2019 г. 1. РАБОТНИК...

2019-08-14  

Свободни работни места в БТ-Пирдоп...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП,АКТУАЛНИ КЪМ 14.08.2019 г.   1....

2019-08-13  

Мерки за биологична безопасност, относно...

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ Мерки за биологична безопасност, относно фуражите и храненето на животните, във връзка с усложнената...

 
 
 

С тържествен водосвет бе открита общинската база на звено БКС

Кметът Ангел Геров и депутатът Лало Кирилов прерязаха лентата

В навечерието на празника на град Пирдоп се състоя официалното откриване и освещаване на общинската база на звено „Битово-комунално стопанство". Събитието беше уважено от народния представител Лало Кирилов и гостуващата делегация от град Егоревск.

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров приветства присъстващите, разказа как е възникнала идеята за създаване на общинско БКС, както и за положените усилия днес стопанството да бъде факт. В началото на неговия мандат през 2015 г., общината е разполагала само с два стари тримера и една косачка. Към момента звеното има оборудвана база с две собствени сметопочистващи машини, два камиона, множество по-дребна техника за почистване, косене и поддържане на тревните площи. Стойността на инвестицията за всичко това е под 200 000 лв. За сравнение беше даден пример с цената на почистващата машина, закупена преди два мандата за над половин милион лева.

Кметът благодари на хората от екипа си, работили заедно през изминалите почти 4 години, които са повярвали в него и са допринесли за осъществяване на идеята. Той пожела звеното да продължава да работи в услуга на хората и поясни, че това е първи етап и има още работа по разширяването на базата, за да се затвори целият цикъл и да се оптимизира дейността на стопанството.

Кметът Геров и народният представител Лало Кирилов прерязаха лентата и присъстващите бяха поканени на тържественото освещаване.

Отец Недко извърши водосвет и благослови присъстващите за здраве и благоденствие.

Г-н Кирилов честити новата придобивка и изрази задоволство от отлично реализираната съвместна идея и постигнатата финансова стабилност на общината. Той отбеляза, че обещаното преди 3 години и половина е изпълнено на 80% и това се вижда. Г-н Кирилов пожела на кмета Геров базата да се разраства и след още 4 години да отчита добре свършената работа.

Гостите от Русия също поздравиха общинското ръководство за успешния проект и пожелаха много здраве и благополучие на жителите на прекрасния ни град.

В края на церемонията зам.-кметът Вера Бойчева връчи на кмета символичен подарък от името на общинската администрация - специална кутия за всички ключове от новите машини, с пожеланието да продължи да я допълва в бъдеще.


Снимки: в-к "Камбана"

2019-07-19