2019-10-11  

Децата в Пирдоп ще играят...

Децата в Пирдоп ще играят на нови катерушки Завърши монтирането на детски съоръжения в град Пирдоп....

2019-10-09  

Община Пирдоп приключи проекта за...

Община Пирдоп приключи проекта за ремонт на детските градини Днес официално беше открит филиал „Снежанка"...

2019-10-03  

Пожарът на депото за ТБО...

Пожарът на депото за ТБО е локализиран. Няма опасност за населението. Уважаеми съграждани, В началото на...

2019-10-18  new

Местни избори - Заповед за...

Заповед №489/18.10.2019 г. - Относно: Опазване на обществения ред във връзка с произвеждане на...

2019-10-18  new

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, за периода 21 - 25...

2019-10-18  new

Обява до заинтересованите лица и...

Уведомление за инвестиционно предложение (свали файл) ОБЯВА до заинтересованите лица и общественост На основание чл.4, ал.2 от Наредбата за условията...

 
 
 

РАВНОСМЕТКА НА МАНДАТА
Разплатени са 5 млн. лв. наследени задължения

По повод предстоящия празник на град Пирдоп, след откриването на общинската база, кметът направи кратък отчет на изминаващия мандат и посочи конкретни примери. Той обърна особено внимание на намаляването на общинските дългове. През този мандат Община Пирдоп е намалила почти наполовина задълженията си - от близо 9 млн. лв. сега тя дължи малко над 4 млн. лв.

Постигнато е намаляване на разходите за извършване на дейностите по чистотата. Към днешна дата сметосъбиране, сметоизвозване, косене и събиране на зелени отпадъци струват на общината средно по 18 500 лв/месечно. За сравнение в началото на мандата само за сметосъбиране общината е заплащала около 20 000 лв./месечно, без да е включено в тази цена косене и събиране на зелени отпадъци.

По отношение на социалните дейности също е постигнато много. Домашният социален патронаж е с обновена материална база и модернизирано кухненско оборудване. За първи път в община Пирдоп социалната услуга се предоставя на 146 потребители, при капацитет от 80. Осигурено е и посещение по домовете от медицински специалист на 36 човека.

Община Пирдоп има над 20 проекта по европейски и държавни програми, от които 10 са одобрени и финансирани. Г-н Геров акцентира върху по-значимите от тях - санирането на детските градини, ремонт на уличната мрежа, ремонт на игрището за мини футбол, подменен котел в НУ „Т. Влайков" и др. Лично той е възстановил водоподаването към големия терен на спортния комплекс в Пирдоп. С председателя на ОбС-Пирдоп Мария Шентова са извоювали средства за квалификация на учителите от общинските образователни структури.

Ангел Геров завърши с думите, че предстои още много работа и заяви, че е готов да я свърши.


2019-07-19