2019-10-11  

Децата в Пирдоп ще играят...

Децата в Пирдоп ще играят на нови катерушки Завърши монтирането на детски съоръжения в град Пирдоп....

2019-10-09  

Община Пирдоп приключи проекта за...

Община Пирдоп приключи проекта за ремонт на детските градини Днес официално беше открит филиал „Снежанка"...

2019-10-03  

Пожарът на депото за ТБО...

Пожарът на депото за ТБО е локализиран. Няма опасност за населението. Уважаеми съграждани, В началото на...

2019-10-18  new

Местни избори - Заповед за...

Заповед №489/18.10.2019 г. - Относно: Опазване на обществения ред във връзка с произвеждане на...

2019-10-18  new

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, за периода 21 - 25...

2019-10-18  new

Обява до заинтересованите лица и...

Уведомление за инвестиционно предложение (свали файл) ОБЯВА до заинтересованите лица и общественост На основание чл.4, ал.2 от Наредбата за условията...

 
 
 

ЕЛЕНСКО ‘2019

ПРАЗНИК НА ГРАД ПИРДОП - ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ

На 20 юли жители и гости на Пирдоп се събраха заедно да отбележат традиционния празник на града. Летният събор в чест на свети Илия се проведе край руините на Еленската базилика за 126-път. Тази година той съвпадна точно с деня, на който почитаме паметта на пророка - духовен пазител и закрилник на нашия град.

Официални гости на събитието бяха народният представител Лало Кирилов,  участниците в делегацията от побратимения град Егоревск, водена от зам.-кмета Сергей Михайлович, Алексей Викторович и Ирина Алексеевна, Александър Сичов - представител на посолството на Руската федерация. Празника уважиха кметове на съседни общини и кметства, дарители и представители на институции.

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров официално откри празника и пожела на своите съграждани и гостите на града весело прекарване и добро настроение. Поздравления към присъстващите по повод празника отправиха и официалните гости. 

За Деня на град Пирдоп бяха получени поздравителни адреси от президента на Република България Румен Радев, Националното сдружение на общините, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Синдиката на българските учители, кметове на общини и ръководители на предприятия от региона.

От името на Община Пирдоп беше изказана благодарност на всички фирми и граждани, дарили средства за празника на града, с пожелание за здраве, просперитет и успешни начинания.

Мероприятията, свързани с летния празник, се осъществиха с финансовата подкрепа на „Аурубис България", „Геоитехмин", „РОСС ИВ Инженеринг", „Стройинженеринг", „Геотрейдинг", „Газтрейд Пирдоп", „Индстрой", „Пластик 33", „Герихил", „Олопласт груп", „Трансбилд", „МП-Металпласт", „СМС-С", „Стив строй", „Адмикс", ЕТ „Иван Ченчев", Хотел „Централ", „Реиж", Иван Каменов, Лукан Станоев, Георги Кюркчиев, Григор Груев.

В празничната програма взеха участие ДТС „Средногорска младост" при НЧ „Напредък 1869", с ръководител Евгения Ралчева, МФГ „Огражденска четворка" и талантливата Симона Загорова.

2019-07-22