2019-08-15  

Мъжкият хор на Класическата гимназия...

Мъжкият хор на Класическата гимназия гостува в Пирдоп По повод храмовия празник на църквата „Свето Успение Богородично",...

2019-08-15  

Пирдопската църква отбеляза храмовия си...

200 години храм „Св. Успение Богородично" Пирдопската църква отбеляза храмовия си празник На 15 август...

2019-08-09  

Лятна киновечер - София филм...

ПОКАНА НОВАТА филмова ВЕЧЕР е на 31 АВГУСТ! ОЧАКВАМЕ ВИ! 31 август, 20:00 ч. - ШОКОВО СЪСТОЯНИЕ,...

2019-08-22  new

Свободни работни места в БТ-Пирдоп...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП,АКТУАЛНИ КЪМ 21.08.2019 г. 1. РАБОТНИК...

2019-08-14  

Свободни работни места в БТ-Пирдоп...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП,АКТУАЛНИ КЪМ 14.08.2019 г.   1....

2019-08-13  

Мерки за биологична безопасност, относно...

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ Мерки за биологична безопасност, относно фуражите и храненето на животните, във връзка с усложнената...

 
 
 

ЕЛЕНСКО ‘2019

ПРАЗНИК НА ГРАД ПИРДОП - ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ

На 20 юли жители и гости на Пирдоп се събраха заедно да отбележат традиционния празник на града. Летният събор в чест на свети Илия се проведе край руините на Еленската базилика за 126-път. Тази година той съвпадна точно с деня, на който почитаме паметта на пророка - духовен пазител и закрилник на нашия град.

Официални гости на събитието бяха народният представител Лало Кирилов,  участниците в делегацията от побратимения град Егоревск, водена от зам.-кмета Сергей Михайлович, Алексей Викторович и Ирина Алексеевна, Александър Сичов - представител на посолството на Руската федерация. Празника уважиха кметове на съседни общини и кметства, дарители и представители на институции.

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров официално откри празника и пожела на своите съграждани и гостите на града весело прекарване и добро настроение. Поздравления към присъстващите по повод празника отправиха и официалните гости. 

За Деня на град Пирдоп бяха получени поздравителни адреси от президента на Република България Румен Радев, Националното сдружение на общините, Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, Синдиката на българските учители, кметове на общини и ръководители на предприятия от региона.

От името на Община Пирдоп беше изказана благодарност на всички фирми и граждани, дарили средства за празника на града, с пожелание за здраве, просперитет и успешни начинания.

Мероприятията, свързани с летния празник, се осъществиха с финансовата подкрепа на „Аурубис България", „Геоитехмин", „РОСС ИВ Инженеринг", „Стройинженеринг", „Геотрейдинг", „Газтрейд Пирдоп", „Индстрой", „Пластик 33", „Герихил", „Олопласт груп", „Трансбилд", „МП-Металпласт", „СМС-С", „Стив строй", „Адмикс", ЕТ „Иван Ченчев", Хотел „Централ", „Реиж", Иван Каменов, Лукан Станоев, Георги Кюркчиев, Григор Груев.

В празничната програма взеха участие ДТС „Средногорска младост" при НЧ „Напредък 1869", с ръководител Евгения Ралчева, МФГ „Огражденска четворка" и талантливата Симона Загорова.

2019-07-22