2019-10-11  

Децата в Пирдоп ще играят...

Децата в Пирдоп ще играят на нови катерушки Завърши монтирането на детски съоръжения в град Пирдоп....

2019-10-09  

Община Пирдоп приключи проекта за...

Община Пирдоп приключи проекта за ремонт на детските градини Днес официално беше открит филиал „Снежанка"...

2019-10-03  

Пожарът на депото за ТБО...

Пожарът на депото за ТБО е локализиран. Няма опасност за населението. Уважаеми съграждани, В началото на...

2019-10-18  new

Местни избори - Заповед за...

Заповед №489/18.10.2019 г. - Относно: Опазване на обществения ред във връзка с произвеждане на...

2019-10-18  new

Планирани прекъсвания на електрозахранването ...

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, за периода 21 - 25...

2019-10-18  new

Обява до заинтересованите лица и...

Уведомление за инвестиционно предложение (свали файл) ОБЯВА до заинтересованите лица и общественост На основание чл.4, ал.2 от Наредбата за условията...

 
 
 

Кметът Ангел Геров присъства
на откриването на полигон за ловни кучета

На 27 юли 2019 г. с тържествен водосвет беше открит новоизграденият полигон за обучение на ловни породи кучета, работещи на едър дивеч. Кметът на община Пирдоп Ангел Геров беше гост на събитието, организирано от Ловно-рибарско сдружение „Средногорие" - гр. Пирдоп.

Теренът се намира на територията на община Пирдоп, м. Клисурска в землището на с. Душанци. Общата му площ е 108 328 кв.м., от които 25 дка са обособени за полигон, а останалите близо 84 дка ще се използват за развъдник на диви животни - сърна, муфлон, елен лопатар и дива свиня.

Председателят на сдружението Дамян Ненов изказа благодарност на Община Пирдоп в лицето на кмета Ангел Геров, за съдействието при осигуряване на подходящ терен, който да отговаря на всички необходими критерии. 

След няколко години в очакване, съвместните усилия на Община Пирдоп, Ловно-рибарското сдружение и Ловната дружинка в Душанци се увенчаха с добър край. Новооткритият полигон е един от най-модерните в България и ще задоволява потребностите на близо 1000 ловци от Средногорието и десетки от съседни региони. Изграден е на терен, който отговаря 100 % на естествената среда на дивите животни и разполага с непресъхващ естествен водоизточник. Намира се близо до общинска пътна мрежа, което осигурява удобен и лесен достъп. Община Пирдоп ще съдейства и за изграждането на ловно-стрелбищен комплекс в близост до полигона.

Полигонът ще се използва целогодишно за обучение на кучета по заявка, за което ще се заплаща такса по определена тарифа.  


2019-07-29