2019-10-11  

Децата в Пирдоп ще играят...

Децата в Пирдоп ще играят на нови катерушки Завърши монтирането на детски съоръжения в град Пирдоп....

2019-10-09  

Община Пирдоп приключи проекта за...

Община Пирдоп приключи проекта за ремонт на детските градини Днес официално беше открит филиал „Снежанка"...

2019-10-03  

Пожарът на депото за ТБО...

Пожарът на депото за ТБО е локализиран. Няма опасност за населението. Уважаеми съграждани, В началото на...

2019-10-10  

Свободни работни места в БТ-Пирдоп...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП,АКТУАЛНИ КЪМ 09.10.2019 г. 1. ХИГИЕНИСТ ...

2019-10-07  

Съобщение за нарушено водоподаване ...

СЪОБЩЕНИЕ Във връзка с планираната цялостна подмяна на канализационните тръби на ул. "Гео Милев" в...

2019-10-04  

...

СЪОБЩЕНИЕ УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, Изпасването на трайните ливади и пасища е полезно, когато се прави правилно, след укрепването на...

 
 
 

Кметът Ангел Геров поздрави пирдопските пожарникари по повод професионалния им празник

В Седмицата на пожарната безопасност и в навечерието на професионалния празник на пожарникарите - 14 септември, Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" проведе съвместна демонстрация с организацията на Български младежки Червен кръст в Пирдоп. Събитието беше организирано със съдействието на Община Пирдоп.

Кметът Ангел Геров поздрави огнеборците по повод професионалния им празник и им благодари за всеотдайния труд и усилия, които ежедневно полагат в нелеката си професия. Г-н Геров пожела бедствията и аварийните ситуации да остават само на полето за демонстрация. По този начин хората ще се информират как да реагират при нужда и ще бъдат по-предпазливи, за да не се създават предпоставки за инциденти.

Кметът подари на участниците икони на Св. Пророк Илия - покровител на огнеборците и закрилник на нашия град.

Във връзка с празника, поздрав и благодарност към всичките си служители за съвестното и отговорно изпълнение на служебните им задължения отправи и началникът на РСПБЗН - Пирдоп гл. инсп. инж. Ненко Миков.

В центъра на гр. Пирдоп бе показано нагледно как се действа екипно в ситуация на пътно-транспортно произшествие с пострадали пътници и последващо оказване на първа помощ.

Демонстрацията привлече много граждани, които наблюдаваха с интерес действията на професионалистите. На изявата присъстваха организирано и малките възпитаници на детските градини. В края на мероприятието те имаха възможност да разгледат пожарните автомобили, да пробват шлемовете на пожарникарите и да се снимат с тях.

2019-09-13