2019-10-11  

Децата в Пирдоп ще играят...

Децата в Пирдоп ще играят на нови катерушки Завърши монтирането на детски съоръжения в град Пирдоп....

2019-10-09  

Община Пирдоп приключи проекта за...

Община Пирдоп приключи проекта за ремонт на детските градини Днес официално беше открит филиал „Снежанка"...

2019-10-03  

Пожарът на депото за ТБО...

Пожарът на депото за ТБО е локализиран. Няма опасност за населението. Уважаеми съграждани, В началото на...

2019-10-10  

Свободни работни места в БТ-Пирдоп...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП,АКТУАЛНИ КЪМ 09.10.2019 г. 1. ХИГИЕНИСТ ...

2019-10-07  

Съобщение за нарушено водоподаване ...

СЪОБЩЕНИЕ Във връзка с планираната цялостна подмяна на канализационните тръби на ул. "Гео Милев" в...

2019-10-04  

...

СЪОБЩЕНИЕ УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, Изпасването на трайните ливади и пасища е полезно, когато се прави правилно, след укрепването на...

 
 
 

ОТКРИВАНЕ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА В ПИРДОП

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров честити на учителите и техните възпитаници първия учебен ден и им пожела „на добър час" през учебната 2019-2020 година.

В първия учебен ден с тържествена церемония и празнична програма беше открита обновената детска градина „Пека и Карло Чоконяни". Лентата прерязаха кметът на община Пирдоп Ангел Геров и директорът на детското заведение Дамянка Алипиева.

Сграда „Чоконяни" е вторият завършен от Община Пирдоп обект по проект за ремонт на общинска образователна инфраструктура след филиал „Невена Генчева". Предстои съвсем скоро да отвори врати и филиал „Снежанка".

По-късно г-н Геров присъства на откриването на учебната година в училищата на територията на община Пирдоп. Във всички учебни заведения тържествата започнаха с издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България.

Кметът поздрави присъстващите ученици, преподаватели и родители с първия учебен ден. В приветствието си г-н Геров за пореден път оцени високо постиженията и качеството на образованието в пирдопските училища  и пожела „на добър час" през новата учебна година.

Малките първокласници от НУ „Т. Влайков" поставиха началото на традиция за полагане на тържествена клетва за вярност към училището, знанието и родината.

По повод 85-та годишнина на едноименното учебно заведение и празничния първи учебен ден, учениците във всички училища получиха от Община Пирдоп юбилейни тетрадки с лика на Тодор Влайков.

2019-09-16

ГАЛЕРИЯ