2019-10-11  

Децата в Пирдоп ще играят...

Децата в Пирдоп ще играят на нови катерушки Завърши монтирането на детски съоръжения в град Пирдоп....

2019-10-09  

Община Пирдоп приключи проекта за...

Община Пирдоп приключи проекта за ремонт на детските градини Днес официално беше открит филиал „Снежанка"...

2019-10-03  

Пожарът на депото за ТБО...

Пожарът на депото за ТБО е локализиран. Няма опасност за населението. Уважаеми съграждани, В началото на...

2019-10-10  

Свободни работни места в БТ-Пирдоп...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП,АКТУАЛНИ КЪМ 09.10.2019 г. 1. ХИГИЕНИСТ ...

2019-10-07  

Съобщение за нарушено водоподаване ...

СЪОБЩЕНИЕ Във връзка с планираната цялостна подмяна на канализационните тръби на ул. "Гео Милев" в...

2019-10-04  

...

СЪОБЩЕНИЕ УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ, Изпасването на трайните ливади и пасища е полезно, когато се прави правилно, след укрепването на...

 
 
 

АНГЕЛ ГЕРОВ: „Високото спортно майсторство в Пирдоп е традиция и ние трябва да я възродим."

Днес в Пирдоп се състоя тържествена церемония по повод откриването на обновената спортна зала в града. Първият етап от мащабния ремонт на спортния комплекс беше осъществен по линия на партньорската програма на Община Пирдоп и „Аурубис България" АД.

Събитието беше отбелязано в присъствието на именития български спортист Боян Радев - двукратен олимпийски шампион по борба и заслужил майстор на спорта, чиято спортна кариера започва именно от залата в Пирдоп. Той беше придружен от своя личен треньор Слав Славов.

Присъстваха още изпълнителният директор на „Аурубис България" Тим Курт, представители на фирмата изпълнител, бивши и настоящи спортисти, треньори и спортни деятели.

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров приветства присъстващите и благодари на всички участници в проекта. Той заяви, че общината е длъжник на спорта и младежите и ще продължи да реализира подобни проекти. Той благодари на Боян Радев, че е приел поканата да присъства на откриването. - „Това е човекът, който е започнал спортната си кариера от тази зала и е стигнал олимпийския връх. С това изключително голямо постижение искаме да символизираме, че ние пак трябва да имаме олимпийски шампиони. От тази зала." - каза г-н Геров и припомни, че от Пирдоп са излезли много именити спортисти. - „Високото спортно майсторство в Пирдоп е традиция и ние трябва да я възродим." - допълни кметът и заяви, че ще работи в тази насока.

Тим Курт честити придобивката и изрази задоволството си от успешно реализирания етап от мащабния проект. Той пожела здраве и спортни успехи на местните спортисти.

Боян Радев се присъедини към пожеланията за бъдещи спортни успехи и сподели спомени от времето, когато е тренирал и живял в Пирдоп.

Събитието продължи с тържествен водосвет, отслужен от отец Недко Бръмбаров.

След освещаването гостите бяха поканени в обновената спортна зала, където се проведоха кратки демонстрации по волейбол и тенис на маса. Кметът Геров, който също е бил активен спортист, би първия сервис и взе участие във волейболната среща.

На първи етап от проекта е подменена дограмата на цялата спортна зала, монтирани са климатични системи, реновирани са 2/3 от съблекалните и санитарните възли, подменено е осветлението с LED и са възстановени общите помещения. Община Пирдоп и „Аурубис България" поеха ангажимент ремонтните работи да продължат до цялостното обновяване на комплекса. Предстои да се направи външна топлоизолация, подмяна на покривната конструкция, реновиране на стадиона с лекоатлетическата писта и други.

2019-09-18