2019-11-14  new

В Пирдоп положиха клетва новоизбраните...

В Пирдоп положиха клетва новоизбраните кметове и съветници Днес, 14.11.2019 г., в присъствието на зам.-областния управител...

2019-11-08  

Покана за тържествена сесия на...

ОБЩИНА ПИРДОП Кани жителите на гр. Пирдоп и с. Душанци НА ТЪРЖЕСТВЕНА СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ...

2019-10-30  

Възпитаници на ДГ " Чоконяни"...

Възпитаници на ДГ " Чоконяни" посетиха музея в Пирдоп В навечерието на Деня на народните будители, възпитаници...

2019-11-14  new

Изнесена приемна на ОИЦ-София в...

Изнесена приемна на ОИЦ-София в община ПИРДОП  На 18 ноември 2019 г. (понеделник) от...

2019-11-13  

Свободни работни места в БТ-Пирдоп...

ЗАЕДНО УСПЯВАМЕ СВОБОДНИ РАБОТНИ МЕСТА В БЮРО ПО ТРУДА - ГР. ПИРДОП,АКТУАЛНИ КЪМ 13.11.2019 г.   1....

2019-11-13  

Съобщение за режим на водоподаване...

СЪОБЩЕНИЕ От ВиК - район Пирдоп съобщават, че във връзка с продължителното засушаване и недостига на...

 
 
 

Община Пирдоп приключи проекта за ремонт на детските градини

Днес официално беше открит филиал „Снежанка" -
третата напълно обновена сграда към ДГ „Пека и Карло Чоконяни".

С тържествен водосвет, празнична програма и символично прерязване на трикольорната лента днес тържествено беше открита сграда „Снежанка" към ДГ „Чоконяни". С успешното реализиране на проекта за ремонт на общинска образователна инфраструктура в гр. Пирдоп, през последната година в трите сгради бяха инвестирани 1 534 176 лв.


На официалната церемония присъстваха народният представител Лало Кирилов, временно изпълняващият длъжността кмет на община Пирдоп инж. Димитър Димитров и председателят на ОбС-Пирдоп Мария Шентова. Децата от подготвителната група поздравиха гостите и присъстващите родители със специално подготвена програма.

Директорът Дамянка Алипиева припомни, че първата строителна площадка беше открита през август 2018 г. в сграда „Невена Генчева". 13 месеца по-късно отваря врати и третата обновена сграда на филиал „Снежанка". Г-жа Алипиева подчерта в приветствието си, че заслугата за реализирането на проекта е на много хора, но най-голям принос безспорно има г-н Ангел Геров. Тя припомни и за допълнителните финансови стредства в размер на 60 000 лв., осигурени със съдействието на народния представител Лало Кирилов за подмяна на подовите настилки в трите сгради. Г-жа Алипиева се обърна с най-искрени благодарности към Общинска администрация - Пирдоп, всички учители, пом.-възпитатели, строители и огняри, благодарение на които днес малките възпитаници на сграда „Снежанка" прекрачиха прага на обновената образователна среда.


Поздравления към присъстващите отправиха г-н Лало Кирилов и инж. Димитър Димитров. Те честитиха придобивката и пожелаха на малчуганите да са здрави, весели и щастливи, да расте броят им и да се отвори четвърти филиал на детската градина.

Лентата на обновеното детско заведение прерязаха Дамянка Алипиева, Лало Кирилов и Димитър Димитров, след което отец Антоний отслужи тържествен водосвет и благослови всички за здраве.

2019-10-09