20210804 110034

Днес Община Пирдоп беше домакин на група деца от лятното училище, организирано и финансирано от "Аурубис България" за деца на служители на компанията. Инициативата се провежда за 8-ма поредна година, съвместно с образователен център „Милетия". Образователната програма под надслов "Пирдоп - живи корени, дъга от пъстри мечти" тази година е насочена към община Пирдоп. Посещението на институцията беше една от задачите им за деня.

Зам.-кметът инж. Мария Шентова посрещна гостите и ги запозна със структурата и работата на администрацията и на общинския съвет. Тя разведе децата през различните служби, където се предоставят услугите за граждани. Обиколката завърши в кабинета на кмета, където по-смелите седнаха на "горещия" стол.

Срещата продължи в заседателната зала под формата на разговор, в който децата свободно можеха да задават своите въпроси. В края на посещението те получиха за спомен тефтерчета с герба на Община Пирдоп и се почерпиха със сладолед.

Гостите имаха специален подарък за кмета Ангел Геров - сборник със 100 забележителности в община Пирдоп, съставен и изработен от ръководителя на летния лагер Илияна Серафимова.

Децата си взеха довиждане и потеглиха към следващата „спирка" за деня - да разгледат могилите край Пирдоп.