1640249574904 

4500 лв. е събраната сума от благотворителния базар, който се проведе в продължение на два дни – 22 и 23 декември на пл. „Тодор Влайков“, по инициатива на Община Пирдоп.

Каузата за набиране на средства за подпомагане на нуждаещи се деца беше подкрепена от  всички училища и детски градини на територията на общината, които по традиция взеха участие в базара със свои благотворителни щандове. Служителите от общинската администрация също се включиха в инициативата с ръчно изработени подаръци, празнична украса и коледни сувенири.

По този повод днес се проведе работна среща, на която кметът на община Пирдоп Ангел Геров съобщи, че в резултат от реализираните продажби, са събрани средства в размер на 4500 лв. Съвместно с директорите на учебните заведения е взето общо решение сумата да бъде разпределена между девет нуждаещи се деца от община Пирдоп. Всяко от тях ще получи сумата от 500 лв., която ще му бъде предадена от кмета и директора на училището (или детската градина), в което детето учи.

Г-н Геров подчерта, че зад успеха на каузата стоят общите усилия на участниците и посетителите на базара. Той изказа благодарност на всички ученици, преподаватели, родители и общински служители, участвали в инициативата с ръчно изработените си изделия. Кметът благодари също на жителите и гостите на общината, които си закупиха изделия от благотворителния базар, като по този начин изразиха съпричастността си и подпомогнаха общата ни кауза.