IMG 20220518 175844

На 18 май, в музей „Луканова къща“ беше представен илюстрованият литературен сборник „Пирдопска словесница“. Печатното издание е резултат на реализиран от НЧ „Напредък 1869“ проект, финансиран от Национален фонд „Култура“.
 
Активно участие в инициативата имат членовете на читалищния литературен клуб „Тодор Влайков“, със свои авторски стихове, посветени на родния град и регион, Арт-школата по изобразително изкуство и вокалистите от „Шарени мъниста“.
 
Мероприятието се превърна във вълнуващо тържество на споделената любов към изкуството, по време на което присъстващите се запознаха с творчеството на част от авторите, които изпълниха избрани свои произведения.
 
Председателят на читалището Николина Божкова представи и по-младите членове на литературния клуб, като отсега даде заявка за издаването на следващ сборник с включени техни творби.
 
Кметът на община Пирдоп Ангел Геров отличи Захарина Бодурова, която е инициатор за възстановяването на литературния клуб и негов организатор. За активното й участие в читалищната дейност, дългогодишен принос за развитието на библиотечното дело в община Пирдоп и по повод личния й юбилей, кметът връчи на г-жа Бодурова Грамота „Културен деец на годината“.