Zlatka Kaneva www

Уважаеми съграждани,
Честит празник на всички Вас, които носите Душанци в сърцето си!

Любовта към родния край, това е , което ни свързва и обединява. То е искрицата, която ни показва пътя към рода, събрал се в празничния ден под дебелите душански  сенки. Гордеем се  с древната и богата 17-вековна  история, с трудолюбивите и борбени Душанчани, с творците, които оставиха траен отпечатък в българската култура и духовност.

Днес, почитаме нашите предци, които ни завещаха да пазим и развиваме красивото си селце, да полагаме всеотдайни грижи за неговия просперитет, да вярваме в силата на добрите каузи и намерения.

Смея да твърдя, че го правим, защото сме избрали да живеем и да създаваме семейства точно тук, стремейки  се да променяме средата всеки ден. Когато ме питат, кое е най-голямото богатство на Душанци, винаги отговарям по един и същи начин: Това са хората – Душанчаните с големи сърца и невероятен дух. Затова , първо, искам да благодаря на Вас – жителите на село Душанци, за търпението и подкрепата, която сме получавали по време на нашата обществена работа. Почти ежедневно!

Да благодаря на всички наши дарители, които с лични средства и труд допринасят за по-доброто развитие на населеното ни място.

Сърдечни благодарности към екипа на кметство Душанци и Общинска администрация Пирдоп, защото всичко, което се е случило и се случва, е в резултат на добрата екипна работа.

В своята работа като кмет, се стремя да бъда обърната с лице към хората и техните нужди. Смятам, че през тези три  нелеки години, поне малко, съм оправдала Вашите очаквания.

Знам, че оттук- нататък ни предстои още много работа и вярвам, че с общи усилия ще гоним поставените цели с мисълта, че Душанци е наш общ дом и наша съдба.

Съхранените традиции и силният борбен дух на Душанчани да бъде формулата за успех и просперитет, да ни дава сили и енергия да реализираме мечтите си и да не се отказваме. Вярвам, че доброто предстои. С доброта и съпричастност ще постигнем пълноценен и щастлив живот. Важното е да сме заедно, за да бъдем успешни и да постигаме повече.

Желая на всички Вас лично и семейно щастие, здраве и благополучие!
Да ни закрилят Светите първовърховни апостоли Петър и Павел!
Да ни е честит и празничен  „ПЕТРОВДЕН 2022“ !

 

С уважение,

Златка Кънева
Кмет на кметство Душанци