IMG 20220914 103430

В Седмицата на пожарната безопасност и в деня на професионалния празник на пожарникарите - 14 септември, Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" проведе традиционното си демонстрационно мероприятие в центъра на град Пирдоп.

Кметът Ангел Геров връчи поздравителен адрес на началника на РСПБЗН - Пирдоп гл. инсп. инж. Ненко Миков. С благодарност към огнеборците за всеотдайния труд и усилия, които ежедневно полагат в нелеката им професия, г-н Геров пожела бедствията и аварийните ситуации да остават само на полето за демонстрация.

На изявата присъстваха организирано малките възпитаници на детските градини. Децата научиха подробности за професията на пожарникаря, чуха сирените и видяха светлинните сигнали. Всички разгледаха специализираните автомобили и се снимаха за спомен с огнеборците.

Целта на кампанията е повишаване културата и информираността на населението в областта на пожарната безопасност, издигане престижа на професията и доверието на хората, и популяризиране на всички дейности, осъществявани от структурата към министерството.