IMG 20220915 092943

Кметът на община Пирдоп Ангел Геров беше гост на откриването на учебната 2022-2023 година. На церемониите присъстваха още председателят на Общински съвет - Пирдоп Васил Кафеджиев и кметът на Душанци Златка Кънева.

В училищата и детските градини на територията на община Пирдоп първият учебен ден беше отбелязан с кутии за дарения вместо цветя за учителите. Събраните средства ще бъдат дарени в помощ на пострадалите от наводненията в Карловско. Инициативата бе подкрепена от преподаватели, родители и от ръководството на Община Пирдоп.

По традиция тържествата започнаха с издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България и посрещане на училищните знамена. Директорите приветстваха старите и новите си възпитаници и им пожелаха успешна нова учебна година.

В приветствието си г-н Геров за пореден път оцени високо постиженията и качеството на образованието в пирдопските училища и пожела здраве, целеустременост и още много призови места през новата учебна година.

След традиционното „На добър час!" училищният звънец сложи край на официалната част и всички ученици се отправиха към класните си стаи - от най-малките, които за първи път прекрачват прага на училището, до най-големите, на които предстои да завършат средното си образование.

Рано сутринта кметът посети детските градини в Пирдоп, за да присъства на откриването на учебната година и за най-малките жители на общината, които зарадваха своите родители и гости с празнична програма, посветена на първия учебен ден.