IMG 20221109 113525

Проектът за реконструкция на тревната настилка на футболния стадион и изграждането на нова поливна система бе осъществен в рамките на Партньорската програма 2022 – 2023 между Община Пирдоп и „Аурубис България“ АД. Продължено бе обновяването на спортната зала в Пирдоп и финансирана дейността на всички спортни клубове.

Изпълнителният директор на "Аурубис България" Тим Курт, кметът на община Пирдоп Ангел Геров и представители на компанията и общината посетиха стадиона, за да обсъдят резултатите от реконструкцията на съоръжението.

Първият етап от основния ремонт е финализиран. Изцяло са подменени тревната настилка, подземната инфраструктура на игрището, поливната и дренажната системи. До терена са монтирани чисто нови скамейки за резервните играчи и дежурните съдии. В изпълнение на новата партньорска програма, догодина ще бъде ремонтирана и лекоатлетическата писта.

Г-н Геров благодари на „Аурубис“ за подкрепата и отбеляза, че обновеният футболен стадион и спортната зала предлагат всички необходими условия за желаещите да спортуват. С предстоящия ремонт на лекоатлетическата писта комплексът ще покрие възможно по-голям брой спортни дисциплини. Кметът подчерта, че нашият град има традиции в спорта и припомни за големите успехи на пирдопските футболисти, лекоатлети, тенисисти и волейболисти от миналото до днес, с които всички се гордеем.

Г-н Тим Курт остана впечатлен от качеството на терена. Той пожела успех и изрази надежда, предвид историята на спорта в Пирдоп, повече деца и спортисти да се мотивират за високи спортни постижения.